Beleggen in Nederland door aandelen ABN AMRO te kopen

Beleggen in Nederland door aandelen ABN AMRO te kopen

ABN AMRO is een Nederlandse bank die is opgericht op 21 september 1991. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Amsterdam en is actief in meer dan 40 landen over de hele wereld. Het biedt een breed scala aan financiële diensten, zoals persoonlijk bankieren, zakelijk bankieren, vermogensbeheer, verzekeringen, leasing, credit cards, hypotheken en retailbankieren. ABN AMRO aandelen kopen kan sinds 20 november 2015. De aandelen worden verhandeld onder het symbool ABN AMRO Bank NV. ABN AMRO is momenteel de op twee na grootste bank van Nederland. De beurskapitalisatie van ABN AMRO bedroeg per januari 2022 € 9,8 miljard. Het bedrijf heeft ongeveer 20.000 mensen in dienst. ABN AMRO biedt een breed scala aan financiële oplossingen aan particulieren en bedrijven. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste banken van Europa. Als u wilt beleggen in aandelen ABN AMRO, moet je rekening houden met het volgende.

Waarom beleggen door aandelen ABN AMRO te kopen

– Groeimogelijkheden –

Laten we het eens hebben over wat ABN AMRO uniek maakt. Ten eerste zijn zij de enige Nederlandse bank die genoteerd staat aan de NYSE Euronext beurs. Wat betekent dat? Welnu, het betekent dat ABN AMRO overal ter wereld toegang heeft tot kapitaalmarkten en financieringsmogelijkheden. Omdat ze internationaal opereren, kunnen ze lucratieve internationale markten aanboren.

– Globaal bereik –

Een ander mooi aspect van beleggen door ABN AMRO-aandelen kopen, is dat ze klanten over de hele wereld bereiken. Het bedrijf biedt producten en diensten aan in meer dan 40 landen op vijf continenten. Overal vind je ABN AMRO-kantoren, van Azië tot Europa tot Noord-Amerika.

– Klantenservice –

Tot slot biedt ABN AMRO Bank N.V. een uitstekende klantenservice. Ze bieden 24/7 telefonische ondersteuning, online chat, e-mail en zelfs mobiele apps. Ze werken er hard aan om ervoor te zorgen dat hun klanten de best mogelijke ervaring krijgen. Dit getuigt van goed beheer van de instelling, wat een positieve invloed zal hebben op de waarde van de aandelen van het bedrijf.

ABN AMRO is een gerenommeerd bedrijf

Sinds 1991 zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste banken ter wereld. Ten tweede is de bank winstgevend. Volgens hun jaarverslag verdiende ABN AMRO in 2021 1,2 miljard dollar aan nettowinst. Ten derde is de bank stabiel. De bank heeft in de loop van haar geschiedenis een gestage groei doorgemaakt. Tussen 2015 en 2016 groeide hun omzet zelfs met 6%.

 

Coen Bouhuijs