De voordelen van EPAL pallets

EPAL pallets zijn de meest voorkomende vorm van Europallets. Deze worden in de transportsector veel gebruikt. Als u een pallet versturen wil is een EPAL dus een goede keuze. In de deze blog wordt uitgelegd waarom.

Als eerste is het handig om te weten dat europese pallet 3 classificaties met het EPAL-keurmerk hebben.

Nieuwe Europallets

Deze nieuwe pallets zijn HT / KD-standaard. Dit betekend dat ze zijn warmte behandeld of oven gedroogd.

Europallets 1e keus

Deze pallets zijn transparant van kleur en als nieuw. Dit zijn dus de meest betrouwbare pallets, maar ook de duurste

Gebruikte pallets

Deze pallets zijn donkerder van kleur. Ze zijn getest en / of gerepareerd in overeenstemming met de EPAL-vereisten in een door EPAL erkende reparatiewerkplaats. Deze zijn hierdoor een stukje goedkoper, maar kunnen wel iets achterlopen op kwaliteit.

Europalletreparatie

Voor een eenvoudige en betrouwbare vervanging van EPAL Europallets moeten Europese EPAL-pallets van standaard hoge kwaliteit zijn. EPAL heeft dit bereikt door consistente kwaliteitsnormen en kwaliteitscontrole. Als een EPAL-europallet eenmaal kapot is, moet deze worden gerepareerd in overeenstemming met de EPAL-normen. De fabrikant van EPAL-pallets moet beschikken over de benodigde EPAL-vergunning om europallets te repareren. Elke EPAL-refurbished europallet is herkenbaar aan een referentienagel. Er wordt een pallet genoemd die niet gerepareerd kan worden.

EPAL pallets zijn uitwisselbaar

EPAL Europallet heeft het uitwisselingssysteem ontvangen als ’s werelds grootste open poolsysteem. Het verschil met gesloten zwembadsystemen (zoals CHEP en LPR) is dat EPAL geen pallets bezit of beheert. EPAL-europallets worden doorgaans verhandeld op gesloten beurzen. Een leverancier brengt bijvoorbeeld 50 volledig beladen pallets naar zijn klant en neemt 50 andere lege europallets terug. Het is niet altijd mogelijk om exact hetzelfde bedrag te retourneren, waardoor bedrijven een betalingsachterstand kunnen hebben voor pallets of overtollige pallets. In heel Europa worden EPAL-europallets verkocht. Maar het is daarom altijd goed om vervangende pallets bij een erkende dealer of fabrikant met een EPAL-vergunning te kopen.