Duurzame houten meubelen? Kies voor mangohout!

Duurzame houten meubelen? Kies voor mangohout!

Wanneer je toe bent aan nieuwe meubelen voor je woonkamer, hobbykamer of een andere kamer in je interieur, dan is het natuurlijk belangrijk dat die niet alleen mooi, maar ook duurzaam gemaakt zijn. Vooral wanneer je valt op meubelen van massief hout is dat belangrijk. Hout doet het goed in elk interieur en zie je in veel meubelboulevards terug. Het is dan ook een veelzijdige materiaalsoort waar je veel kanten mee op kunt. In dit artikel laten we je kennismaken met mangohout: een mooie en duurzame houtsoort die tegenwoordig helemaal in de mode is! Je kunt er niet alleen opvallende houten meubels van maken, maar ook zwarte meubels. Lees snel verder en ontdek wat mangohout in huis heeft.

 

Duurzaam hardhout: mangohout

Mangohout is een hardhoutsoort, en dat zorgt ervoor dat het zeer sterk is. Heb je een meubel van mangohout, dan zal die dus ook lang meegaan. Hardhout is niet altijd duurzaam: het wordt vaak gewonnen in oerwouden en wilde bossen, waardoor er natuur verloren gaat. Bij mangohout is dat gelukkig niet het geval, en daar zit hem nou juist die duurzaamheid in. Deze houtsoort wordt gekweekt op mangoplantages. Daar wordt hij gehouden voor zijn zoete vrucht: de mango. Is een boom te oud voor de mangoproductie, dan laat de boer hem kappen en verkoopt hij hem aan een meubelfabriek. Daar kan er vervolgens weer een meubel van gemaakt worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte ovale eettafel? Want ja, dit hout doet het ook erg goed als het zwart is gelakt!

 

Een natuurlijke uitstraling

Mangohout heeft van zichzelf een opvallende en exotische uitstraling, die erg mooi en natuurlijk aandoet. Je herkent het als houtsoort direct. Het heeft een duidelijke nerf en is daarnaast te herkennen in het kleurverloop in elke plank. Die twee kenmerken zorgen ervoor dat geen twee meubels echt hetzelfde zijn. Je kunt mangohout ook zwart laten lakken, waardoor het een heel andere uitstraling krijgt. Mangohout black, heet het dan. Dat geeft je interieur direct een echte blikvanger.

 

Veelzijdig hout

Mangohout is naast duurzaam ook nog eens bijzonder veelzijdig. Zo kun je er van alles van maken: van TV-kasten tot boekenkasten, tafels en dressoirs. Je kunt je hele huis dus mooi aankleden met meubels van mangohout! Bij een specialist zoals Mangohoutonline kun je een groot assortiment mangohouten meubels vinden. Zo vind je altijd een duurzaam houten meubel dat volledig aansluit op jouw smaak en interieur.

 

Coen Bouhuijs