Wat gebeurd er allemaal in de media

Wat gebeurd er allemaal in de media

De media staat vaak vol met info over Bn’ers denk bijvoorbeeld aan Linda de mol. Er wordt vaak gesproken dat ze er goed uit ziet, maar Linda de Mol leeftijd is al bijna 60. Ze is 57 jaren oud om precies te zijn. Toch komt ze continu terug in de Nederlandse media. De bekende Nederlanders worden nog steeds gevolgd door de media en paparazzi, omdat het toch wel een belangrijk deel is van de Nederlandse cultuur. Zo zullen bepaalde programma’s die teren op dit soort informatie altijd blijven bestaan in ons landje.  

De media doet altijd onderzoek 

Laatst kwam er weer verontrustend nieuws naar boven. Over fouten die er zijn gemaakt bij bepaalde programma’s. Het nieuws kan soms best heftig zijn dus wordt het vaak afgewisseld met wat neutraler nieuws om het niet al te somber te maken. Denk bijvoorbeeld aan een artikel over partner Eva Jinek. De presentatrice Eva Jinek heeft in het verleden meerdere relaties gehad met bekende mannen zoals Freek Vonk en bram Moszkowicz. Eva is sinds 2018 gelukkig met een man die achter de schermen werkt: Dexter van der Voorn. Zo wordt het dus altijd duidelijk dat je niet kunt ontkomen aan de Nederlandse media. 

 

Is de media rechtvaardig 

De grote vraag die critici uiten is natuurlijk of de media wel goed bezig is. Het lijkt er namelijk vaak op dat bepaalde bekende Nederlanders alleen maar negatief in het nieuws komen. Terwijl de anderen juist weer heel positief in het nieuws blijven komen. Er wordt wel gespeculeerd dat er sprake is van een bepaald beleid dat leidt tot meer sensatie nieuws, maar helaas is dit nog niet een officieel bevestigde theorie. Zolang Tv-kijkend Nederland geniet van het nieuws in het huidige format zal er dus ook vrij weinig veranderen. Een goede balans is toch wel het beste voor de kijkcijfers.

Coen Bouhuijs