3 Tips voor verkoeling tijdens het thuiswerken

3 Tips voor verkoeling tijdens het thuiswerken

Het is on-Nederlands heet, buiten is het te warm en binnen zitten voelt als een misdrijf. Je moet helaas met dit zonnige weer gewoon werken. Met schone tegenzin ga je toch buiten zitten. Je ploft neer op je net iets te warme loungebank en je zet een lekker zomers deuntje aan op je passieve speakers. Door de bass krijg jij een heerlijk zomers gevoel. Maar na tien minuten wil jij eigenlijk het liefst weer naar binnen door de hitte, je kan je amper concentreren. Gelukkig hoeft dat vanaf nu niet meer. Wij hebben namelijk 3 verkoelende tips op een rij gezet waar jij het thuiswerken zomer heelhuids mee door komt. Lees snel verder!

  1. Costa del parasol

Als je het al heet hebt en je hoofd hard moet gebruiken, is het niet handig om ook nog eens in de zon te gaan zitten. Zorg daarom voor schaduw in je tuin. Een parasol is hierbij de eerste optie, deze zijn in veel verschillende kleuren, soorten en maten beschikbaar. Een grote kans dat er dus een voor je tussen zit. Maar wij hebben ook andere schaduw-gerelateerde-oplossingen waar jij waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht. Ken je het fenomeen de ‘groene’ parasol al? Nee? Dat dachten wij al. De ‘groene’ parasol bestaat uit planten en bomen die zo gesnoeid zijn dat ze schaduw creëren. Een groot voordeel van planten als parasol is dat het tot 15% koeler kan zijn. Dit komt omdat planten en bomen water verdampen, waardoor de luchtvochtigheid stijgt. Bovendien staat dit ook nog eens hartstikke gezellig in je tuin. 

 

Daarnaast is het zeker geen slecht idee om te investeren in een mooi schaduwdoek, ofwel een tarp. Deze tarp span je over (een deel van) je terras en je hebt gelijk een ontzettend knusse sfeer te pakken. Deze schaduwdoeken geven je tuin ook nog eens een moderne uitstraling. Een ideale thuiswerkplek heb je zo gecreëerd. 

  1.  Ventilator met beneveling

Deze ventilator moet je deze zomer in de tuin hebben staan als je niet zo goed tegen hitte kan. Een ventilator met beneveling kan je namelijk vullen met (koud) water, wat zorgt voor een aangenaam briesje. Dit is dé ultieme verkoeling voor in je tuin. Het enige wat je hierbij nodig hebt is een stopcontact of verlengsnoer. Let hierbij wel op de apparatuur, dit gaat niet als je werkt met een elektrisch projectiescherm. Heel fijn, maar een mobiel projectiescherm wil liever niet nat worden. 

Zet de waaier aan en je kunt weer heerlijk werken. 

  1. Neem een duik

Als we denken aan verkoeling, staat bij velen water bovenaan de lijst. Daarom zou het heerlijk zijn als je in de vorm van water, tussen het werken door even verkoeling kan vinden in je tuin. Tegenwoordig zijn er veel betaalbare opblaasbare bubbelbaden op de markt. Zet zo’n bad in de schaduw en neem af en toe een verkoelende pauze. Wees wel gewaarschuwd: je vrienden komen nu waarschijnlijk nog vaker langs, en je wilt nog wel rustig kunnen werken. Is de zomer voorbij, dan kan je dit bubbelbad gemakkelijk in de schuur parkeren. Bovendien geeft dit je ook nog eens het ultieme luxe gevoel. In onze ogen een top aankoop voor de zomer! 

 

Wanneer jij gebruik maakt van deze  tips, zal jij het thuiswerken makkelijk volhouden in de zomer!

Coen Bouhuijs