Een lening voor een klein bedrijf aanvragen – Hoe werkt het?

Een lening voor een klein bedrijf aanvragen – Hoe werkt het?

Ondanks de blijvende romantiek van het succesverhaal van vodden naar rijkdom, hebben veel ondernemers op zijn minst enige hulp bij het starten van hun onderneming. Ambitie en lef zijn essentieel, maar helaas garanderen deze ondernemerskenmerken niet de onmiddellijke cashflow die een bedrijf nodig heeft. Waar u rekening mee moet houden, is een essentiële initiële financiering om nieuwe bedrijven van de grond te krijgen: zakelijke leningen.

 

Zakelijke leningen behoren tot de meest voorkomende vormen van financiering die beschikbaar zijn voor oprichters die een bedrijf willen starten. Maar de keuze om al dan niet een zakelijke lening aan te vragen is een belangrijke beslissing voor elke ondernemer en niet een die lichtvaardig moet worden genomen. Om aan de slag te gaan, kunt u onze gids raadplegen over het starten van een bedrijf.

 

In dit bericht zullen we enkele van de vele factoren onderzoeken die bepalen of het aanvragen van een zakelijke lening geschikt is voor u en uw bedrijf. We zullen kijken naar veel van de meest voorkomende voorwaarden rond zakelijke leningen en wat u kunt verwachten tijdens het aanvraagproces, evenals veel voorkomende soorten zakelijke leningen en wat ze inhouden.

Hoe krijgt u een zakelijke lening?

Het aanvragen van een zakelijke lening kost tijd. Ongeacht het type lening dat u aanvraagt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om u voor te bereiden voordat u een aanvraag indient.

 

  • Bereken hoeveel u moet lenen
  • Verzamel alle benodigde ondersteunende documentatie
  • Bepaal de juiste soort lening voor uw zakelijke doelen.

 

Afhankelijk van de kredietverstrekker kan het aanvragen van een zakelijke lening enkele minuten tot enkele uren duren. Maar het aangaan van een potentieel aanzienlijke financiële verplichting bij het begin van een nieuwe onderneming is een belangrijke beslissing, vooral voor ondernemers die volledig ongeteste zakelijke ideeën lanceren.

 

In dit stadium kan een beetje planning u later veel moeite besparen.

 

Hoeveel moet uw bedrijf lenen en waarvoor heeft u het nodig?

Voordat u een zakelijke lening kunt aanvragen, moet u een lening calculator gebruiken en een goed idee hebben van hoeveel financiering u nodig heeft. Om dit te beantwoorden, moet u bepalen waarvoor u een zakelijke lening nodig heeft. PIN voorschot kan u daar direct bij helpen.

 

Stel dat u bijvoorbeeld een klein maar groeiend cateringbedrijf aan huis runt en een enkele fysieke locatie wilt openen, van waaruit u verschillende bakkerijproducten wilt maken en verkopen. Met een gemiddelde kostprijs van €95.000 voor keukenapparatuur alleen, kijkt ons hypothetische cateringbedrijf al naar een aanzienlijke zakelijke lening om een ​​enkele keuken goed uit te rusten – en dat is vóór commercieel onroerend goed en licentiekosten.

 

Wanneer u schat hoeveel financiering uw bedrijf nodig heeft, is het ook de moeite waard om rekening te houden met de kosten die verder gaan dan de initiële investeringen. Het kost misschien gemiddeld €95.000 om een ​​professionele keuken volledig uit te rusten, maar hoeveel kost het om die apparatuur te onderhouden? Hoe zit het met verzekeringen? Of kosten voor nutsvoorzieningen?

 

Het is maar al te gemakkelijk om u te concentreren op de prijs van nieuwe hardware, maar er komt nog veel meer bij kijken. Dit kan vooral belangrijk zijn voor bedrijven in sectoren met notoir krappe marges, zoals foodservice, die meer tijd nodig hebben om winstgevend te worden, omdat dit rechtstreeks van invloed is op hoe gemakkelijk een kredietnemer aan zijn terug betalingsverplichtingen kan voldoen.

 

Coen Bouhuijs