4 voordelen van kleding verkopen met een kledingzak!

4 voordelen van kleding verkopen met een kledingzak!

Heb jij een kledingwebshop of verkoop jij gewoon tweedehands kleding? Het is belangrijk dat jouw zendingen aankomen bij hun bestemming. Dit ligt deels natuurlijk bij de leverancier, maar voor een deel ook bij jou als verkoper. Jij kiest namelijk de verpakking voor de zending. Zo kan je kiezen voor een oude plastic tas, maar je kan ook kiezen voor een professionele verpakking. Bij een eigen onderneming moet je natuurlijk sowieso kiezen voor een professionele verpakking. In deze blog behandelen we de voordelen van zo’n verpakking. Lees dus gauw verder en doe inspiratie op voor jouw handel! 

Direct door de brievenbus

Ten eerste past een kledingzak perfect door de brievenbus. Hierdoor hoeft een leverancier niet aan te bellen en hoeft een klant niet op de bel te letten. Aan het einde van de dag kan een klant gerust op de deurmat kijken en daar ligt dan het pakket. Hierdoor wordt een afhaalpunt van een leverancier ook niet overvol en hoeft een klant er niet helemaal heen. Praktisch gezien is dit dus de beste oplossing, aangezien je een plastic tas of doos niet door de brievenbus kan leveren. 

Geen track & trace

Aan brievenbuspakketten wordt geen track & trace gekoppeld. Dit komt doordat klanten niet hoeven op te letten op het levermoment. Het pakket wordt namelijk gewoon door de brievenbus geleverd. Geen track & trace betekent ook een last minder voor de onderneming en leverancier. 

Waterdicht en extra sterk

Professionele verzend zakken zijn extra sterk en kunnen waterdicht zijn. Je kan namelijk kiezen uit plastic en papieren modellen. De plastic modellen zijn waterdicht en beschermen tegen vuil. Zo kan kleding niet beschadigd raken door water en vuil. De papieren modellen zijn minder waterdicht, maar zijn alsnog erg veilig. Daarnaast loop je geen risico op eventuele gaten en scheuren, zoals bij plastic zakken en dozen. 

Milieubewust

Verzend zakken zijn in veel gevallen milieubewust. Dit is ook wel nodig, aangezien je ze maar één of enkele keren kunt gebruiken. Hierna is de sluiting onbruikbaar en kan je het weggooien. Zo produceert blokpackaging.com recyclebare plastic verzend zakken. Daarnaast hebben ze papieren verzend zakken, die ook recyclebaar zijn. Zo kies je, met deze professionele verzend zakken, voor een milieubewuste verpakking voor jouw product. Deze verzend zakken bestel je gemakkelijk in verschillende volumes. Dit maakt het zowel een praktische als veilige verpakking, voor verschillende soorten goederen. Dit doe je zelfs met een milieubewust karakter! 

Coen Bouhuijs