Afschaffen van een tweede taal op school

Afschaffen van een tweede taal op school

Is het wel echt nodig om een tweede taal op school te krijgen? De meeste kinderen leren al heel jong Engels zonder op school te zitten. Ze kijken constant Engelse media en je ziet al gauw dat hele jonge kindjes al beter Engels kunnen dan hun ouders, dus is het echt nog nodig? Als je bijvoorbeeld wilt werken bij een vertaalbureau in Den Haag zoals Attached Language dan is het wel handig als je een goede basis hebt gehad in de grammatica regels.

 

Carrière

Wanneer je carrière wilt maken in de taal is het misschien wel handig. Maar dan nog, hoe je het op school leert is vaak ook niet hoe je het in het echt toepast. Engels groeit ook nog heel snel en de schoolboeken kunnen het helemaal niet bijhouden, zo krijg kinderen die allemaal in een te formele taal praten.

 

Frans en Duits

Dat is alleen nog Engels, talen als Frans en Duits worden ook steeds minder relevant. Vroeger hadden we het echt nodig voor de handels relaties, maar nu spreekt iedereen toch Engels. En daarnaast is woordjes stampen ook niet helemaal hoe het echt werkt in de zakenwereld. Dus misschien is het gewoon beter om het af te schaffen.

 

Beter Mandarijns of Russisch

Als je een taal leren verplicht maakt kun je beter een taal doen die echt de wereld overgaat. Zoals Chinese Mandarijns. Dit is nu de meest gesproken taal in de wereld en zou je heel veel van pas komen. Ook als je kijkt naar de economie zou het veel beter zijn een land te leren ontwikkelen voor handelsrelaties met China. Russisch is ook een taal waar je heel ver mee kan komen in heel veel delen van de wereld. Door de Sovjet Unie kun je echt in heel veel landen overweg komen met een beetje Russisch. Het lijkt in ieder geval nuttiger dan het moeten leren van Frans of Duits.

 

 

Coen Bouhuijs