De multifunctionele eigenschappen van een sportbank

De multifunctionele eigenschappen van een sportbank

Elke dag gaan er meer en meer mensen thuissporten. Gewoon omdat de sportschool dicht is, je meer thuiswerkt en op tijd weer binnen moet zijn. Terug naar normaal laat nog even op zich wachten. Wij geven je graag wat tips die jij kunt gebruiken om thuis een complete en uitdagende workout uit te voeren. Het gebruiken van sportapparatuur kan het behalen van jouw doelen versnellen. Bovendien helpen sportapparaten jou om altijd een oefening met de juiste houding uit te voeren. Kijk voor betaalbare sportartikelen bij Vikingchoice. Daar weten ze alles over thuissporten en geschikte multifunctionele sportapparaten voor in de woonkamer, op zolder of in de garage.

Alle verschillende uitvoeringen van sportbanken

Sportbanken zijn er in alle verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Er zijn basic sportbanken die puur bedoeld zijn om buikspieroefeningen uit te voeren, of jouw bovenlichaam te trainen met behulp van halters, dumbells of kettlebell’s. Wil je liever wat meer uitdagende oefeningen kunnen doen? Kies dan voor een sportbank die voorzien is van een haltersteun. Hierop kun jij jouw zware halterstang laten rusten en op een veilige manier bankdrukken. Ben je meer op zoek naar een complete workout? Kies van voor een sportbank met een ingebouwde pull-up bar of dipstation. Of kijk naar een uitvoering waarop beenspiertrainers en fly-beugels zijn gemonteerd.

Alle krachttrainingsoefeningen doe je op een comfortabele sportbank

Bodybuilding, droogtrainen en spieropbouw. Allemaal termen die vandaag de dag vaak gebruikt worden. Het laten groeien van spieren doe je door een optimale balans te vinden tussen cardio en krachttraining. Vooral bij het krachttrainen is het belangrijk dat je de oefeningen op een juiste manier en met een correcte houding uitvoert. Dit zorgt voor maximaal effect en voorkomt vervelende blessures. Een sportbank helpt jou bij het op de juiste manier uitvoeren van de oefeningen. Daarbij biedt het een tal aan oefeningen die anders niet zou kunnen uitvoeren. Onze tip is om altijd met een sportmaatje te gaan krachttrainen. Je wilt natuurlijk geen zware halterstangen en dumbells op je tenen krijgen.

Waar een sportbank van wordt gemaakt

Sportbankjes worden bijna altijd gemaakt van stalen profielen. Een profiel is een rechthoekige of vierkante koker van metaal. Door de hoekige vormen kan de constructie vaak hoge hoeveelheden gewicht dragen zonder door te buigen. Omdat het er bij krachttrainen nogal heftig aan toe kan gaan wordt het frame gepoedercoat met krasbestendige lak. Een zitting van een sportbank wordt bijna altijd gemaakt van kunstleer. Dit is vochtafstotend en eenvoudig met een doek schoon te maken. Daarbij is leer beter bestand tegen intensief gebruik dan de meeste stofsoorten. Heb jij een sportbank met losse beenspiertrainers of curl-stangen? Dan zul je zien dat de handvaten worden bekleed met foam. Dit zorgt voor een stevige en comfortabele grip waardoor je langdurige oefeningen kunt uitvoeren zonder pijnlijke drukpunten van de sportbank te ervaren.

Coen Bouhuijs