6 tips voor het kiezen van een goed incassobureau voor uw bedrijf

6 tips voor het kiezen van een goed incassobureau voor uw bedrijf

Wat maakt een incassobureau goed voor uw bedrijf? Hoe kunt u een goede deurwaarder inschakelen? Een geweldige incassopartner maximaliseert het bedrag van de geïnde en aan u terugbetaalde schuld, is transparant in hun methoden en rapportage en helpt een positieve relatie met uw klanten te behouden. Met die doelen in gedachten, volgen hier 6 tips om de juiste incassopartner te selecteren.

1) Overweeg de totale ROI, niet alleen de initiële prijs

Het incassopercentage dat door een bureau in rekening wordt gebracht, is slechts één factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een incassobureau. Hoewel het verleidelijk kan zijn om bureaus alleen op dat percentage te vergelijken, is het belangrijkste hoeveel geld ze daadwerkelijk voor u teruginnen. Veel bureaus rekenen een vast percentage van wat ze kunnen verzamelen, maar de resultaten die ze behalen op het aantal accounts dat ze daadwerkelijk verzamelen, lopen sterk uiteen. Een laag percentage stimuleert het werken aan gemakkelijk te innen schulden en kan betekenen dat andere schulden worden genegeerd. In feite levert een incassobureau met een laag tarief en een laag incassopercentage niet zo’n hoog rendement op als een bureau met een hoger tarief en een beter incassotarief.

2) Sta op klantenservice

Voorbij zijn de dagen van dreigende incassobureaus die dreigen de knie van achterstallige debiteuren te breken. Moderne topbureaus richten zich op het voor klanten gemakkelijker maken om via meerdere kanalen, betalingsplannen en vroegtijdige interventie te betalen. Zoek een partner die u kan helpen bij het aanvullen van uw interne proces met betalingsberichten vroeg in de levenscyclus van een schuld.

Onderdeel van een uitstekende klantenservice houdt in dat alle oproepen worden gedaan vanuit een binnenlands incassobureau. Binnenlandse callcenters betalen hun vruchten af ​​in zowel de incassoresultaten als de klanttevredenheid. Voorkom klachten van debiteuren door samen te werken met een incassobureau dat lokaal of landelijk aanwezig is.

3) Zoek partners, geen verzamelaars

Net zoals een marketingconsulent met een bedrijf werkt om betere verkoopresultaten te behalen, zou een incassobureau-partner met u moeten samenwerken om een ​​systeem te ontwikkelen voor het beheer van uw debiteurenbeheer om uw bedrijfsresultaten te verhogen. Incassobureaus zijn experts op het gebied van incasso en zouden met u moeten samenwerken om uw interne incasso-inspanningen te verbeteren. Veel incassobureaus helpen bijvoorbeeld het risico te verkleinen door kredietcontroles uit te voeren bij potentiële klanten, of helpen bij het instellen van pre-incassomaatregelen die regelmatig betalingsherinneringen versturen.

4) Kijk naar hun staat van dienst

Zoals bij elke aankoopbeslissing, komt de beste informatie van mensen die van hun diensten gebruik hebben gemaakt. Vraag om verwijzingen van organisaties of individuen waarmee ze hebben samengewerkt.

5) Controleer de vereiste licenties

Volgens de wetten van incassobureaus moeten agentschappen een vergunning hebben om te oefenen in de staat waarin ze zich bevinden. Voor bedrijven die te maken hebben met buitenlandse klanten, is een incassobureau met een lokale vergunning meer dan voldoende. Als uw bedrijf echter nationaal handelt, heeft u een incassobureau nodig dat bevoegd is om in alle gebieden waar uw klanten wonen, te oefenen.

6) Evalueer de rapportage

Een veel voorkomende valkuil van veel incassobureaus is het niet regelmatig rapporteren van incassotarieven. U moet ten minste een maandelijks overzicht en betaling voor alle accounts verwachten, en toegang tot een online portal waar u de herstelpercentages op elk moment kunt bekijken.

Het juiste incassobureau kan wonderen doen voor uw cashflow. Als u een onderzoek uitvoert voordat u een definitieve beslissing neemt, weet u zeker dat u een partner heeft die u de beste resultaten zal opleveren. Kijk bijv. naar AGIN Otten incassobureau en gerechtsdeurwaarder. Een bekende naam door heel Nederland.

Coen Bouhuijs