Dingen om te overwegen voordat je in goud investeert

Dingen om te overwegen voordat je in goud investeert

Goudkopen is een investering waar veel mensen op een bepaald moment in hun leven over hebben nagedacht. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat goud niet altijd de juiste investering is. Het kan een veilige haven zijn in tijden van marktvolatiliteit en economische onzekerheid. Daarnaast is het een goede investering voor de lange termijn.

Wat is de huidige prijs van goud?

Goud is een handelsartikel, dus het ervaart veranderingen in vraag en aanbod. Goud kan ook in andere valuta worden verhandeld. Je kunt dit als een alternatief beschouwen als je je portefeuille wilt diversifiëren. Je kunt fysiek goud kopen bij legitieme bedrijven zoals Doijer & Kalff. Dit betekent dat goud gemakkelijk toegankelijk is en je kunt beleggen wanneer je maar wilt. De huidige prijs van goud is ongeveer €56.000 per kilo. Deze prijs is de afgelopen decennia alleen maar gestegen. Dit maakt goud een goede investering.

Is het een goed moment om in goud te beleggen?

In tegenstelling tot aandelen en obligaties die uit het niets kunnen worden gecreëerd, is goud moeilijk te delven. Dit betekent dat er op een bepaald moment maar een bepaalde hoeveelheid wereldwijd beschikbaar is. Wanneer je besluit om wel of niet in goud te beleggen, is het belangrijk om naar de huidige stand van de markt te kijken. Goudprijzen zijn niet zo volatiel en reageert daarom niet sterk op politieke en economische gebeurtenissen. In principe is het altijd een goed idee om in goud investering.

Hoe lang ben ik van plan goud vast te houden?

Het is belangrijk dat je begrijpt welk type investering geschikt is voor je behoeften. Hoewel goud een geweldige langetermijninvestering is, is het misschien niet logisch voor korte- of middellangetermijndoelen. Je kunt goud jaren en jaren vasthouden.  Het voordeel van fysiek goud is dat je het zelf kunt bewaren. Je kunt goud bewaren in je eigen kluis, of laten bewaren in een kluis van de bank of andere instelling. Er zijn verschillende manieren om in goud te investeren, zoals gouden munten, baren of sieraden. Als je overweegt om binnen een paar jaar te verkopen, kun je in plaats daarvan misschien naar andere investeringen kijken. Toch is het slim om in goud te investeren als er mogelijk hoge inflatie of een recessie aankomt. De prijs van goud behoudt meestal zijn waarde. Hoeveel risico ben je bereid te nemen met deze investering?

Coen Bouhuijs