Essentiele delen van een trampoline

Essentiele delen van een trampoline

Om de trampoline veilig te kunnen gebruiken is het nodig om de volgende delen af en toe te controleren en aan te vervangen als dat nodig is. 

Trampoline veren 

Trampoline veren zijn ook een zeer belangrijk element van trampolineveiligheid en prestaties. Zonder veren zou je trampoline niet zo leuk zijn. Ze zijn verantwoordelijk voor de veerkracht die je ervaart bij het trampoline springen. Veren variëren in lengte, afhankelijk van je trampoline, dus zorg ervoor dat je de juiste maat kiest wanneer je ze moet vervangen. Trampoline-veren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, van staal tot elektrische banden of zelfs glasvezelstaven. Er is een grote keuze aan lengtes, en er is een regel: hoe langer, hoe beter. Als er niets anders is, is een paar extra veren iets dat u thuis zou moeten hebben. Hoewel sommige bedrijven er minstens een paar extra sturen, doet 90% dat niet, en veren zijn cruciaal voor de algehele prestaties. Controleer de veren regelmatig en als ze niet terugveren naar hun oorspronkelijke vorm, moet u ze onmiddellijk vervangen. 

Trampoline frame 

De basis van elke trampoline is een frame. Het bestaat uit horizontale en verticale poten met bovenregel. Het is een belangrijk onderdeel omdat het de stabiliteit van de trampoline behoudt. Hij is te vinden met 4 poten in middelgrote maat en 5-6 poten op grotere trampolines. Het frame van de trampoline is meestal gemaakt van dik staal. Het frame is het deel van de trampoline dat waarschijnlijk het langst meegaat. In feite geven de meeste fabrikanten een garantie van tien jaar of levenslange garantie op het frame. Als de garantie al is verlopen en je trampolineframe moet worden gerepareerd, zijn trampolineframe-onderdelen moeilijk te verkrijgen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een trampoline verankeringsset, kijk dan eens bij Etan Trampolines. Het kan zijn dat u het hele frame moet vervangen, wat van alle vervangende onderdelen het moeilijkst te krijgen is. Daarom zou iedereen u aanraden trampoline te kopen van een merkbedrijf dat meestal reserveonderdelen te koop heeft.   

Trampoline Mat  

Trampolinemat is het meest gebruikte onderdeel van je trampoline. Het is een ander kritiek onderdeel van de trampoline. De trampolinemat is meestal gemaakt van geweven polypropyleen of waterdicht canvas. De stof is erg sterk. Om je mat zo goed mogelijk te verzorgen, is het een goed idee om een trampoline hoes aan te schaffen om deze en de rest van de trampoline te beschermen tegen weersinvloeden, inclusief schadelijke UV-stralen. Een van de plaatsen die u waarschijnlijk slijtage aan uw trampolinemat zult zien, is het stiksel. 

Coen Bouhuijs