Geld lenen als ondernemer

Geld lenen als ondernemer

Ondernemer zijn is niet altijd gemakkelijk. Er zijn soms momenten dat je wel extra geld kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je nieuwe dingen moet aanschaffen, waar het budget net te krap voor is. Of wanneer de omzet lager uitpakt dan verwacht of gepland. Dan kun je een zakelijke lening aangaan. Die kun je bijvoorbeeld aanvragen bij PIN voorschot. Ze onderscheiden zich door een unieke manier van aflossingen regelen. Daar lees je zo meer over.

 

De aanvraag

Een zakelijke lening begint natuurlijk bij een aanvraag. Die doe je online, maar als je liever mailt of chat, is dat ook een optie. In principe kun je als ondernemer tussen de € 2.000 en € 50.000 lenen bij PIN voorschot. Dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af, zoals je financiële draagkracht. Daar wordt tijdens de intake op locatie dan ook samen met je naar gekeken. Zo overleg je wat er mogelijk is. Binnen twee werkdagen daarna hoor je of je aanvraag door de beoordeling is gekomen en dus goedgekeurd of niet. Dan heb je je geld nog niet.

 

Terugbetalen van de lening

Het terugbetalen, dus het aflossen, van je zakelijke lening bij PIN voorschot gaat automatisch. Elke pinbetaling die bij jouw onderneming gedaan wordt, zorgt voor een stukje aflossing. Een percentage van de dagelijkse pinomzet wordt namelijk naar PIN voorschot gestuurd als aflossing. Zo los je dus niet een maandelijks bedrag af, maar los je af op basis van wat je pinomzet is. Dat is wel zo prettig, zeker als er nog onzekerheid is over je financiële situatie.

 

Wanneer krijg je je geld

Je krijgt de lening vrij snel na je beoordeling. Als je aanvraag is goedgekeurd, wat je dus twee dagen na de intake meestal hoort, duurt het nog zo’n 4 werkdagen voordat je het geld op je rekening gestort hebt. Vaak is dat snel genoeg om te overzien te zijn voor je financiële beperkingen. 

 

Coen Bouhuijs