Ergonomische bureaustoel voor een comfortabele zithouding

Ergonomische bureaustoel voor een comfortabele zithouding

Als je dag in dag uit op een stoel zit, wil je een goede comfortabele stoel hebben. Iedereen die wel eens een dag of een paar uur op een oncomfortabele stoel heeft gewerkt, weet hoe dat voelt. En dat is niet alleen slecht voor je humeur, maar ook voor je productiviteit en je gezondheid. Maar waarom is het dan zo slecht om elke dag op een niet comfortabele bureaustoel te zitten? Wat zijn dan de voordelen van een ergonomische bureaustoel? En waarom zou ik daarvoor kiezen? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze blog.

Nadelen gewone bureaustoelen

Gewone bureaustoelen worden vaak in grote hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze een stuk goedkoper zijn. Hierdoor kan je een stuk goedkoper uit zijn met het aanschaffen van een gewone bureaustoel, maar vergroot je wel de kans dat je veel sneller rugklachten krijgt en/of minder productief bent. Van gewone bureaustoelen krijg je al snel een onjuiste zithouding, omdat je rug geen extra hulp krijgt om rechtop te blijven zitten. Ook is het niet altijd mogelijk om de stoel af te stellen op de juiste hoogte. 

Voordelen ergonomische bureaustoel

Een goede, comfortabele ergonomische bureaustoel met verstelbare steunen helpt ervoor een goede lichaamshouding aan te nemen en te ondersteunen. Zo is er minder kans om rugklachten, nekklachten en schouderklachten te krijgen. Ergonomische bureaustoelen voorkomen dus een hele hoop lichamelijke problemen.

 

Zit je veel tijdens je werk? Let er dan op dat de bureaustoel die je gebruikt op de juiste manier versteld is. De basisrichtlijnen zijn als volgt: je zet je heupen iets hoger dan je knieën en maak met je knieën een hoek van 90 graden wanneer je op de stoel zit. Stel de rugleuning zo in dat je rug op de juiste plekken ondersteund wordt. Voor extra ergonomie kies je voor een stoel met een verstelbare lendensteun, waarmee de rugleuning boller kan worden gezet. Daardoor wordt de holle vorm van jouw wervelkolom beter ondersteund tijdens het zitten. Wanneer je de rugleuning zelf of de lendensteun ook nog in hoogte kunt instellen, dan kunnen zowel langere als kleinere personen een goede zithouding aannemen.

Kies voor je gezondheid

Denk aan jezelf. Gok er niet op dat je geen klachten krijgt van het gebruiken van een normale bureaustoel, maar kies voor een comfortabele ergonomische bureaustoel. Het verbeterd je productiviteit tijdens het werken, je humeur en het allerbelangrijkste je gezondheid. Wil je nou ook voor een goede bureaustoel kiezen en klachten te voorkomen? Bureaustoelexpress heeft een groot aanbod aan bureaustoelen en helpen je graag met het vinden van jouw ideale comfortabele bureaustoel. Wacht niet langer en kies ook voor je eigen gezondheid.

Coen Bouhuijs