Waarom maatwerk postkasten nog steeds voordelig zijn

Waarom maatwerk postkasten nog steeds voordelig zijn

Op 3 december 1992 werd de eerste SMS verstuurd. Dit maakt deze manier van communiceren al meer dan 25 jaar oud en in de tussentijd heeft de media meerdere grote ontwikkelingen doormaakt. Tegenwoordig is alles online te vinden, inclusief het laatste nieuws en weetjes. 

 

Vroeger werd het nieuws via de krant verspreid. De allereerste krant in Nederland werd op 14 juni 1618 uitgebracht, ruim 400 jaar geleden. Vanaf 1750 wordt de krant ook beschikbaar gesteld voor het publiek, met als voornaamste doelgroep de kooplieden. Er stond in eerste instantie enkel nieuws uit het buitenland in, informatie die van belang was voor deze kooplieden. Er staat in de huidige tijd veel meer dan enkel nieuws in de krant. Een aantal toevoegingen die in de loop der jaren zijn gemaakt, zijn bijvoorbeeld interviews, rapportages, advertenties en zelfs puzzels.

 

De krant werd altijd door de postbode bezorgd. Deze kwam langs om de krant door de brievenbus te gooien. Dit was toen een bus met een gleuf waar de krant doorheen paste. Ondanks de enorme opmars aan digitaal nieuws en het gemak van online gebruik, hebben velen nog een brievenbus. Ook wordt de krant nog steeds gedrukt en wordt deze door een groot aantal mensen gelezen. Grotere bedrijven en wooncomplexen met meerdere adressen gebruiken een postkast, een grote bus die verschillende brievenbussen gebruikt.

 

Ieder gebouw is uniek en heeft een eigen soort postkast nodig. Daarom kan men maatwerk postkasten laten maken.

Voordelen van postkasten

Genoeg mensen hechten zich enorm aan de krant. Nieuws op papier wordt regelmatig als betrouwbaar gezien in tegenstelling tot nieuwsberichten die je online kunt vinden. Iedereen kan dit geplaatst hebben en het is lastig om onderscheid te maken tussen wat waar is en wat niet. 

 

Dit is één van de redenen waarom maatwerk postkasten voordelig zijn. Daarnaast komen deze bussen uitstekend van pas in bedrijven met een groot aantal werknemers. De postkast bevat dan meerdere vakjes met ieder een naam van een werknemer. Post en andere documenten die voor die medewerker zijn bedoeld, kunnen dan in het desbetreffende postvak worden afgeleverd. 

 

Flats en woonzorgcentra hebben ook baat bij deze kasten. Omdat deze gebouwen meerdere bewoners hebben, is het eenvoudiger om iedere bewoner zijn of haar eigen brievenbus te geven. Zo hoeft de postbode niet langs iedere deur te gaan om de post af te leveren. 

 

Een ander bijkomend voordeel, is dat er enorm gevarieerd kan worden met postkasten. Er zijn allerlei aanpassingen die gemaakt kunnen worden om de kast uniek te maken. Handig om te weten is, dat postkasten niet alleen met meerdere vakken verkrijgbaar zijn, maar ook met een enkele gleuf. Dit maakt de kasten geschikt voor normale huizen.

Diverse montagemogelijkheden

Maatwerk postkasten kunnen op een aantal manieren gemonteerd worden. Allereerst kan gekozen worden om de kast in het portiek te verwerken. Dit wordt vaak gedaan om een stijlvolle uitstraling te bereiken. Aan de zijde waar de postbus tegen het huis aan wordt gemonteerd, kan een opening worden gemaakt zodat bewoners binnenshuis de post kunnen ophalen.

 

Een andere mogelijkheid is montage aan de wand. Hierbij wordt de postkast, net als bij de portiekmontage, aan de wand gemonteerd. Bij deze optie is de bus echter alleen via de voorkant toegankelijk. De laatste manier om een postkast te plaatsen, is door middel van vrijstaande montage. De postkast zit hierbij niet in de wand gemonteerd, maar kan op een plaats naar keuze worden neergezet. 

Personaliseren

Zoals al eerder is aangegeven, kan enorm gevarieerd worden met postkasten. Maatwerk postkasten worden op maat gemaakt, afhankelijk van de gelegenheid en de hoeveelheid individuele gleuven de kast moet bevatten. Daarnaast kunnen ook aanpassingen aan de kleur en het materiaal worden gemaakt. 

 

Bedrijven die de postkasten produceren, bieden vaak de mogelijkheid om bedrukkingen op de bussen te laten plaatsen. Denk hierbij aan de naam van een woonzorgcentrum, een familienaam of een logo. Natuurlijk worden de namen die bij de aparte vakjes horen ook verzorgd. Kortom, een postkast is nog steeds ontzettend voordelig.

 

Coen Bouhuijs