Hoe kom ik van een negatieve BKR-registratie af?

Hoe kom ik van een negatieve BKR-registratie af?

Is de aanvraag voor een lening geweigerd? Dit kan komen doordat u een negatieve BKR-registratie heeft. In deze blog zal uitgelegd wat het is en hoe u ervan af kunt komen. 

Wat is BKR-registratie? 

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het kredietregistratiebureau houdt voor schuldenaars bij hoeveel schuld ze hebben. Iedereen met een lening, hoger dan €250,- staat ingeschreven bij het BKR. Er wordt automatisch een dossier bijgehouden over alle betaalachterstanden die deze personen hebben gehad. Kredietverstrekkers zullen dit dossier raadplegen voordat een lening afgesloten wordt.  De bank kan dan zien of u bijvoorbeeld een grote lening hebt openstaan of een betaalachterstand heeft gehadAan de hand van deze gegevens zal de bank de voorwaarden voor de lening aanpassen. Ze kunnen besluiten om minder geld uit te lenen of hogere rente te vragen. In het ergste geval besluit de bank om helemaal geen lening te verstrekken. Dan moet u zorgen dat u van deze negatieve BKR-registratie afkomt, maar hoe doet u zoiets?  

Hoe kom ik ervan af? 

Als eerst moet u de BKR opvragenDaaraan is te zien of u een negatieve BKR-registratie heeft en wat de ernst van de situatie isWant als u een hele negatieve registratie heeft is het bijna onmogelijk om nog een lening af te sluiten. Tenzij de BKR-registratie verwijderd wordt kunt geen huis kopen. De snelste weg om dit te doen is via een bemiddelingsbureau. Het bedrijf Dynamiet is zo’n bemiddelingsbureau. Zij pleiten voor u bij kredietverstrekkers zodat zij de negatieve BKR registratie verwijderen. Wanneer dit gebeurd is kunt u weer lenen en een huis kopen. Vraag een intakegesprek aan bij Dynamiet en zij zullen uitleggen hoe zij de negatieve BKR-registratie gaan weghalen.  

Coen Bouhuijs