Must haves voor een gezonde werkplek

Must haves voor een gezonde werkplek

Als werkgever wil je natuurlijk dat je personeel zo goed mogelijk presteert. Een van de dingen die hier invloed op heeft, is gezondheid. Als werkgever moet je dus constant rekening houden met de fysieke en mentale gesteldheid van jouw personeel. Dit begint bij het creëren van een gezonde werkplek. We hebben een aantal must haves op een rijtje gezet, die niet op de werkvloer kunnen ontbreken. 

Zit-sta bureau

Zitten jouw medewerkers dag in dag uit achter een beeldscherm? Dan moet daar verandering in komen. Langdurig zitten is niet alleen slecht voor je doorbloeding, maar ook voor je spieren en gewrichten. 

 

Kortom, lang zitten is slecht voor je gezondheid. Met een zit-sta bureau is dit verleden tijd. De naam zegt het eigenlijk al: achter een zit-sta bureau kan je zitten én staan. Staand werken heeft veel voordelen, zo verhoogt het de productiviteit, verbetert het de doorbloeding, stimuleert het de creativiteit én geeft het meer energie. Ook andere voordelen zoals een betere stofwisseling en een lager risico op hart- en vaatziekten spelen een belangrijke rol. Een zit-sta bureau is dé uitvinding voor een gezondere werkplek. 

Zuiver water

In al het water dat je uit de kraan drinkt, zit vaak nog wat viezigheid. Water is gezond, en het is ook zeker van belang om dit zo goed mogelijk te promoten bij je personeel. Maar water is nog gezonder, als deze is gefilterd. Dat kan met de waterdispenser van Brita. Niet alleen is zo’n watermachine gezond, maar ook nog eens duurzaam. Zo hoef je geen flessen water meer in je magazijn te hebben of waterflesjes in de koelkast. 

 

Maar wat doet zo’n waterdispenser precies? Dit is eigenlijk heel makkelijk: je kraanwater omtoveren in gefilterd water. Of je nou gekoeld of verwarmd, of plat of bruisend water wil: alles is mogelijk. Een waterdispenser draagt bij aan de gezondheid van je werknemers, is duurzaam én scheelt ook nog eens kosten. Op een gezonde werkplek is zuiver water dus niet te ontbreken!

Ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel is erg belangrijk. Ben jij op zoek naar een bureaustoel die goed is én de gezondheid van je werknemers bevordert? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoel is speciaal ontworpen voor het menselijk lichaam, waarbij er rekening is gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Hierdoor biedt deze stoel voldoende ondersteuning, wat rugklachten en gewrichtsklachten kan voorkomen. Met een ergonomische bureaustoel bevorder je de gezondheid van je medewerkers en bied je op die manier gelijk een gezonde werkplek aan! 

 

Een zit-sta bureau, een waterdispenser en een ergonomische bureaustoel: allemaal helpen ze je een stapje dichterbij een gezonde werkplek. Hopelijk heb je meer inzicht gekregen in deze gezonde must haves en heb je binnen de kortste keren een kerngezond team om je heen!

Coen Bouhuijs