Tips voor een productievere werkdag

Tips voor een productievere werkdag

Wilt u alles uit u dag halen en productiever werken? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een functie die u spraak omzet naar tekst. Hierdoor kunt u direct noteren wat in u opkomt of meerdere taken tegelijk uitvoeren. U kunt hierbij denken aan Dragon naturallyspeaking. Deze software kan gemakkelijk op uw computer gezet worden waardoor u alleen nog maar hoeft te praten. Maar er kan veel meer gedaan worden om productiever aan de slag te gaan.

Plan iedere taak in

Plannen, plannen en nog eens plannen. We kunnen niet genoeg nadruk leggen op het plannen van je taken. Door een goede en realistische planning te maken waar je je aan kan houden verhoogt het al de productiviteit van je dag. Het beste is om de taken in te delen op de moeilijkheidsgraad. Door de dag te starten met de meeste uitdagende taak en routine taken te spreiden zal je de planning gemakkelijker aan kunnen houden. Na de middag komt vaak de welbekende dip, zorg ervoor dat hier taken gepland worden die weinig energie kosten. Zorg ervoor dat je werkruimte opgeruimd is zonder te veel afleidingen. Door deze vrij te houden, zal je gefocust zijn op je werk en hierdoor productiever te werk gaan.

Werk taak voor taak af

Je dwaalt makkelijk af of wanneer een taak toch lastiger lijkt te zijn begin je aan een andere taak. Het beste is om prioriteiten te stellen en aan één taak tegelijk te werken totdat deze voltooid is. Mocht de taak te groot zijn of werk je graag samen? Schakel dan een collega in die je gedurende dit proces ondersteund. Ook kun je taken weggeven of verdelen zodat de werkdruk verspreidt zal worden. Maar het allerbelangrijkste is dat je het gewoon moet doen en je taken moet voltooien. Hierdoor krijg je niet alleen voldoening maar hou je het ook rustiger in je hoofd.

Coen Bouhuijs