Verzekeren tegen inkomstenverlies!

Verzekeren tegen inkomstenverlies!

Ondernemen is een vak vol risico. In welke branche je onderneming ook werkzaam is. Als je ook nog werkt met leveren op krediet is dat nog een extra risico. Het is mogelijk dat klanten te laat of zelfs helemaal niet betalen. Dat is allemaal omzet die je misloopt. Wist je dat dat een van de grootste veroorzakers van faillissement is? Niet betalende klanten kunnen dus erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er manieren om je hiertegen te beschermen.

Risico inschatten en verminderen

Zakenrelaties aan gaan met klanten die niet kunnen betalen is iets wat je dus wil voorkomen. Gelukkig zijn hier manieren voor en bedrijven die hier werk van maken. Omzet verzekerd bijvoorbeeld is een bedrijf dat zich inzet om jou te verzekeren tegen omzetverlies. Met als eerste stap: preventie. Dit doen ze door op basis vaan veel belangrijke informatie risico’s in te schatten en te beperken. Je wordt op tijd gewaarschuwd wanneer een klant in de problemen dreigt te raken en zij geven veel informatie en adviezen waar je goede zakelijke beslissingen mee kunt maken om zo winstgevend mogelijk te groeien.

Verzekeren

De volgende stap is een krediet verzekering. Hiermee ben je verzekert tegen de schade die je oploopt door niet betalende klanten. Wanneer een klant écht niet kan betalen zal deze een (groot) deel misgelopen winst uitkeren. Sommige kredietverzekeraars gaan dus geen facturen proberen te innen bij de klant maar keren alleen uit wanneer deze echt niet kan betalen, omdat de klant bijvoorbeeld zelf failliet is. Andere verzekeraars doen dit wel. Naast preventie helpen zij ook met het vorderingen en incassozaken.

Bij een goede kredietverzekeraar kan de verzekering helemaal op maat gemaakt worden. Van het verzekeren van één transactie, een specifiek project of een specifieke klant tot het verzekeren van je gehele klantenportfolio.

Een goede kredietverzekering zorgt dus voor een kortere betalingsduur en een betere cashflow voor je bedrijf. Op deze manier, door je te verzekeren tegen het risico van niet betalende klanten, heb je als ondernemer weer een zorg minder aan je hoofd en is eigenlijk je winst verzekerd!

Coen Bouhuijs