Dubbel glas is goed voor onze aarde

Dubbel glas is goed voor onze aarde

Tegenwoordig worden we ons steeds bewuster van de invloed van onze levensstijl op het milieu. Of het nu gaat om lange afstandsvluchten, te veel autorijden of het eten van te veel vlees, de lijst is eindeloos. De gedachte om ingrijpende veranderingen in je leven aan te brengen om zoiets belangrijks als klimaatverandering te helpen bestrijden, is overweldigend, maar onthoud dat ook kleine stappen kunnen leiden tot echte veranderingen in de wereld. En door dubbele beglazing in jouw huis of kantoor te hebben, zet je een stap in de goede richting. Bij dubbele beglazing horen natuurlijk ook stevige, kunststof kozijnen die geschikt zijn voor deze beglazing. Zo maak je je huis niet alleen energiezuiniger, maar verbeter je ook gelijk de uitstraling van je pand.

Dubbele beglazing vermindert warmteverlies

Huizen verliezen veel warmte via hun ramen en deuren. Energiezuinige beglazing met dubbele glazen vermindert dit echter. Dubbele beglazing is twee glaslagen met daartussen isolatiegas. Dit functioneert niet alleen als een schild tegen koud weer, het betekent dat je minder verwarming gebruikt, wat op zijn beurt jouw energierekening verlaagt en tegelijkertijd de planeet helpt. Ramen met dubbele beglazing verminderen de uitstoot van kooldioxide tot wel 680 kg per jaar. Doen dus!

Ramen met dubbele beglazing verminderen tocht

Als je ramen met dubbele beglazing correct plaatst, neemt ook de tocht in jouw huis af. Dat is nou eens fijn voor de koude winterdagen! Hiernaast vermindert het dubbele glas de vorming van condens in jouw huis.

Ramen met dubbele beglazing verbeteren de ventilatie

Dubbele beglazing is niet alleen effectief in het behouden van warmte tijdens de wintermaanden, ze kunnen ook de ventilatie tijdens de zomer verhogen. Door draai- en kiepramen in jouw woning te plaatsen kun je frisse lucht laten circuleren, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van koelventilatoren of airconditioning. Het is dus ook nog eens relatief voordelig!

Coen Bouhuijs