De belangrijkste meubels om ergonomisch thuis te werken

De belangrijkste meubels om ergonomisch thuis te werken

Nu we allemaal massaal thuis werken, ben je er misschien achter gekomen dat je thuiswerkplek niet zo ideaal is ingericht. Heb je aan het eind van de dag een zere rug? Of een zeer stuitje? Dan kan het heel erg lonen om in wat nieuwe meubels te investeren. Je hebt immers maar één rug en maar één stuitje.

Ergonomisch zitten

Een inkoppertje misschien, maar bureaustoelen zijn cruciale onderdelen in een werkplek en ook de eerste meubels op het lijstje om te vervangen voor een ergonomisch model. Een ergonomische stoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam, waardoor het de beste ondersteuning én bewegingsvrijheid geeft aan de gebruiker. De juiste vorm en instellingen aan je stoel kunnen al een groot verschil geven in het gevoel wat je overhoudt na een dag hard werken. 

Staand werken

Er wordt tegenwoordig wel eens gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Zeker als je niet op een ergonomische stoel zit kan dit inderdaad heel slecht en zwaar zijn voor het lichaam. Een oplossing hiervoor is om veel te kunnen variëren. En staan is misschien nog wel de beste variatie. Staand werken wordt dan ook steeds populairder en hiervoor zijn elektrische bureaus ontworpen. Dit zijn zit sta bureaus die je heel makkelijk kunt verstellen in zit of sta hoogte. Zo kun je lekker afwisselen tussen zitten en staan.

Wandelen in de pauze

Wandelschoenen zijn dan geen meubels, maar omdat afwisseling zo belangrijk is tegen zitklachten, misstaat een goede wandeling niet in dit lijstje. Door lekker even te wandelen ben je niet alleen even uit de stoel, maar ben je ook echt even in beweging. Daarnaast kun je fijn een frisse neus halen, waardoor je je weer lekker energiek zal voelen na de wandeling. Dit hoeft ook helemaal geen lange wandeling te zijn. Even om de hoek naar de supermarkt voor een lekkere lunch of een blokje rond het huis is al genoeg om even de benen te strekken en verantwoord verder te kunnen werken.

Coen Bouhuijs