Wat te doen na een industrieel ongeval

Wat te doen na een industrieel ongeval

Zeer weinig mensen worden ’s ochtends wakker voor hun werk met de verwachting betrokken te raken bij een ongeval op het werk. Helaas zijn er dagelijks mensen betrokken bij bedrijfsongevallen. Als u betrokken bent bij een dergelijk ongeval, zijn er stappen die u kunt nemen om er zeker van te zijn dat u wettelijk beschermd bent.

1. Meld het ongeval

Meld het ongeval zo snel mogelijk na het ongeval aan uw direct leidinggevende. Vraag uw leidinggevende om een ​​incidentmelding te doen. Dat rapport moet de aard van het incident beschrijven, het soort letsel dat u oploopt en de acties of stappen die onmiddellijk na het ongeval zijn genomen.

Dit rapport heeft u mogelijk nodig als u besluit een arbeidsongeschiktheidsclaim of een claim in te dienen tegen uw werkgever. Het is in strijd met de wet voor uw werkgever om te weigeren aangifte te doen van een arbeidsongeval of bedrijfsongeval.

2. Zoek medische hulp

Zelfs als u zich na het ongeval goed voelt, moet u medische hulp inroepen. Je weet nooit hoe je je morgen of zelfs volgende week zult voelen. Ga er niet vanuit dat u geen letsel oploopt omdat u geen zichtbare verwondingen heeft. Als u afziet van medische behandeling, kunt u mogelijk geen claim indienen als letsel later optreedt.

3. Raadpleeg een advocaat

Nadat u een rapport heeft ingediend en medische hulp heeft gezocht, is het raadplegen van een advocaat de volgende stap. Een letselschade advocaat zal u adviseren als u gronden heeft om een ​​claim in te dienen tegen uw werkgever voor het ongeval. Ga er niet vanuit dat u geen claim heeft of dat de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever het beste met u voor heeft.

Betrokken zijn bij een arbeidsongeval is stressvol en fouten zijn gemakkelijk te maken. Als u betrokken bent geweest bij een bedrijfsongeval in Nederland, bel dan vandaag nog naar Wijs Letselschade en ons team  van letselschade advocaten staan voor u klaar. 

Werkvergoeding

In de meeste gevallen is het nastreven van een schadevergoeding voor werknemers waarschijnlijk de beste optie. Als uw claim wordt geaccepteerd, betaalt de werknemerscompensatie al uw medische kosten veroorzaakt door het ongeval, evenals 66,6 procent van uw weekloon. Deze voordelen helpen u niet alleen om de medische zorg te krijgen die u nodig heeft, maar ook om uw rekeningen te betalen. De voordelen van werknemers kunnen het verschil maken tussen financiële ondergang en weer op de been kunnen komen.

Hoewel u niet per se een advocaat hoeft in te huren, kan een arbeidsongevallen advocaat u helpen veel van de valkuilen te vermijden die ertoe leiden dat claims worden afgewezen. Uw advocaat kan u helpen om zo snel mogelijk uw uitkering te krijgen, zodat uw gezin wordt verzorgd en u zich kunt concentreren op uw herstel.

 

Coen Bouhuijs