Drie redenen om voor suikerriet disposables te gaan.

Drie redenen om voor suikerriet disposables te gaan.

Je ziet tegenwoordig steeds meer alternatieven voor plastic wegwerpverpakkingen voorbij komen. Hier ontkom je ook niet meer aan, gezien het feit dat er een nieuwe wet is ingegaan. Deze wet zorgt ervoor dat veel plastic wegwerpproducten niet meer verkocht mogen worden. Gevolg hiervan is dat we enorm veel mooie en duurzame alternatieven voorbij zien komen. Zo ook snackbakjes, borden en bekers van suikerriet. Maar wat is suikerriet eigenlijk en wat zijn de voordelen ten opzichte van plastic? Wij geven drie redenen om vanaf nu ook voor suikerriet disposables te gaan. 

Een stap richting duurzaamheid 

Suikerriet is een snelgroeiend gewas en daarom een erg goede en duurzame grondstof. Suikerriet disposables worden gemaakt van een bijproduct uit de suikerriet industrie. Hierdoor zijn de suikerriet producten dus erg duurzaam. Omdat de verpakkingen gemaakt worden van natuurlijke materialen, zijn de suikerriet verpakkingen ook 100 procent composteerbaar. Je kan de verpakkingen dus gewoon bij het gft afval gooien. Deze compost is vervolgens weer zeer geschikt als voedingsstof voor andere planten. Daarnaast is er heel veel mogelijk met het materiaal, waardoor er een groot assortiment aan producten te vinden is. De producten hebben een natuurlijke uitstraling, zijn stevig en hebben een scherpe prijs.  

Waardering door de consument 

Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid en het verminderen van plastic gebruik. Hierbij kijken ze niet alleen naar hun eigen gedrag, maar ook naar het gedrag van de bedrijven die ze bezoeken. Zo zie je dat steeds meer mensen er bewust voor kiezen om geen producten te kopen bij winkels waar niet aan duurzame productie gedaan wordt. Het gebruik van suikerriet producten kan jouw bedrijf daarom een positief imago geven. Een win-winsituatie dus! Jij draagt je steentje bij aan een betere wereld en tegelijkertijd maak je veel van je klanten blij.  

Hoge kwaliteit producten 

Suikerriet producten zijn enorm veelzijdig en van hoge kwaliteit. Het materiaal is enorm stevig, waardoor de verpakkingen steviger zijn dan kartonnen of plastic disposables. Daarnaast zijn suikerriet producten ook nog eens goed bestand tegen hitte, kou en olie. Multifunctioneel inzetbaar dus! Zo kan je een suikerriet snackbakje in de magnetron verwarmen, maar ook in de koelkast of vriezer bewaren.   

Waar kan ik suikerriet producten bestellen?  

Er zijn steeds meer aanbieders van duurzame disposables op de markt. Niet alleen met suikerriet producten, maar ook met disposables die gemaakt zijn van duurzaam karton, bamboe of hout. Een van deze aanbieders is TakeAware. Hier vind je enorm veel producten van suikerriet, zoals: menuboxen, snackbakjes, borden, koffie beker deksels, sausbakjes, poke bowl doosjes en meer! 

 

Coen Bouhuijs