Met e-learning snel en efficiënt het VCA-diploma behalen

Met e-learning snel en efficiënt het VCA-diploma behalen

Om cursisten op te leiden, wordt binnen het onderwijs en het bedrijfsleven tegenwoordig steeds vaker e-learning ingezet. Binnen e-learning komen ICT en didactiek samen, waardoor de gebruiker online een cursus of opleiding kan volgen. De e in e-learning staat voor het internet en de bijbehorende technologie. Bij deze elektronische aspecten van de lesmethode valt te denken aan smartphones, tablets en computers. E-learning biedt uiteenlopende voordelen omdat het efficiënt, interactief en snel is. Niet in de laatste plaats profiteert de cursist van de mogelijkheid om zich in alle rust op een examen voor te bereiden, op tijdstippen waarop hij dat wenst. 

 

Dit behoort ook tot de mogelijkheden bij het behalen van een VCA Basis- of VCA VOL-diploma, dat vakmensen die werkzaam zijn in een risicovolle omgeving helpt bij het veilig uitvoeren van hun werkzaamheden. 

 

E-learning-module

Run je een specialistisch bedrijf dat actief is binnen de elektrotechniek, procesbesturing, offshore, petrochemische industrie of bouw? Je kunt je werknemers gezond en veilig laten werken door hen een VCA-cursus aan te bieden bij in1keerVCA. Deze gerenommeerde VCA-opleider beschikt over 28 cursuslocaties verspreid door heel Nederland en biedt daarnaast de mogelijkheid om een VCA e-learning met examen in het Nederlands, Engels of Pools te doen. De gebruiksvriendelijke e-learning-module is op elk moment en vanaf iedere gewenste locatie te bereiken. Nadat de cursist inlogt in deze digitale omgeving, heeft die toegang tot de gewenste VCA-opleiding. Vervolgens krijgt die de verschillende VCA-onderwerpen en de bijbehorende lesstof te zien. 

 

Online proefexamen

Een ander groot voordeel van VCA e-learning is dat de cursist de opgedane kennis meteen kan toetsen met een proefexamen, op het moment dat die alle theorie heeft doorlopen. Het invoeren van gevoelige persoonsgegevens is niet nodig, omdat er wordt ingelogd met een unieke en persoonlijke code. Daarmee is de veiligheid van de e-learning training ook gewaarborgd. Ook het boekingsproces van een e-learning-cursus bij in1keerVCA gaat snel en gemakkelijk in z’n werk. Het enige dat daarbij komt kijken, is het kiezen van een locatie, datum en het aantal personen dat wil deelnemen aan de cursus. 

 

De voordelen van een e-learning cursus

De cursist kan inloggen in de e-learning omgeving waar en wanneer die maar wil, om de training voor een VCA Basis-diploma of VCA VOL bij in1keerVCA te volgen. Een ander aantrekkelijk voordeel schuilt in het feit dat iedereen op eigen tempo kan studeren door een gepersonaliseerd trainingsschema op te stellen. Cursisten kunnen met een oefentoets hun kennis testen door een VCA-proefexamen te maken. Bij het uitvoeren van het daadwerkelijke examen zorgt dit voor houvast en zekerheid. Niet in de laatste plaats, is het volgen van de VCA VOL-cursus in de vorm van een e-learning training stukken voordeliger. 

Coen Bouhuijs