Wat zijn de voordelen van digitale factuurverwerking

Wat zijn de voordelen van digitale factuurverwerking

Digitale factuurverwerking is tegenwoordig van levensbelang kunnen we wel zeggen. Digitale factuurverwerking automatiseert het proces van binnenkomst van een factuur tot aan de betaling. Papieren en facturen worden stapsgewijs verwerkt en dit zorgt ervoor dat u altijd zicht heeft in de actuele status van iedere factuur. Verlies dus nooit de controle over uw financieren. Het scheelt u veel werk en tijd, waardoor u tijd heeft voor andere dingen om uw bedrijf verder te brengen. Wij leggen uit waarom het zo belangrijk is om de factuurverwerking gedigitaliseerd te hebben!

Tijdsbesparing en nooit meer facturen kwijt

Alles wordt digitaal voor u vastgelegd, waardoor u weer tijd heeft voor andere dingen. Want het handmatig verwerken van facturen is enorm tijdrovend en kan ook nog eens gecompliceerd verlopen waardoor u snel het overzicht zult verliezen. Geen zorgen meer over het kwijtraken van facturen of fouten die gemaakt worden als alles digitaal geregeld is.

De kans op fouten wordt aanzienlijk verkleind

Doordat handmatige facturering tijdrovend kan zijn, wordt de kans op fouten ook groter. Het kan natuurlijk snel gebeuren dat een factuur dubbel verwerkt wordt of zoek raakt. Dat kan allemaal efficiënter met digitale factuurverwerking.

Houdt altijd goed overzicht

Omdat een digitaal factuursysteem alles stapsgewijs bijhoudt, kunt u alles inzien wanneer u maar wilt. U houdt overzicht door rapportages en voortgangsoverzichten en kunt dus ook snel ingrijpen mocht u opvallendheden zien.

Alles is direct zichtbaar in de financiële administratie

Een digitale kopie van de factuur is direct zichtbaar in de financiële administratie. Zo heeft u alles bij de hand wanneer er een onverwachte controle is of wanneer en snel dingen ingezien moeten worden.

 

Coen Bouhuijs