The last dance is een inspiratie voor de jeugd

The last dance is een inspiratie voor de jeugd

Een van de grootste media magnaten van het moment is natuurlijk Netflix. Iedereen die heeft wel een account of streamt lekker mee van een vriend, vriendin of papa en mama. Ze hebben al een aantal klassiekers kunnen releasen zoals: stranger things, Black Mirror en orange is the new black. Een van de nieuwste aanwinsten van Netflix is “The Last Dance”  een ongelooflijke docu over het leven van Michael Jordan en zijn basketbalteam de Chicago Bulls. Zodra je de serie aanzet begin je meteen met wat jaren 90 nostalgie en zit je meteen in het verhaal van een topatleet. Jordan is misschien wel de meest bekende basketballer aller tijden en heeft de NBA en basketbal een wereldsport gemaakt maar dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot en dat is tot in elk detail terug te vinden in deze prachtige docu.

Van TV naar de de straat

Nu de serie al een aantal weken op netflix staat kunnen we de eerste resultaten al; zien van deze monsterhit. De vraag naar Jordan sneakers, ballen, kleding en basketbalschoenen neemt enorm toe maar er wordt ook gewoon meer gebasketbald. Door op hetzelfde moment in combinatie met ESPN de serie over de gehele wereld te verspreiden juist nu er weinig sportbelevenis is tijdens Corona zijn mensen geïnspireerd. Overal ter wereld stromen de basketbalveldjes weer vol om de nieuwe Jordan, Pippen of Rodman te worden.

De juiste gear

Basketbalschoenen kopen of basketballen is niet zo makkelijk als een sneaker. Zorg ervoor dat de breedte van de schoenen goed aansluiten zodat je niet in de schoen zelf kan schuiven. Het is daarnaast altijd goed om wat kleine jump stops te maken om te testen of je niet tegen de voorkant aan botst bij explosieve bewegingen. Veel Succes!

Coen Bouhuijs