3 praktische tips om hoger te scoren in de zoekmachine

3 praktische tips om hoger te scoren in de zoekmachine

Als je een website hebt, heb je weliswaar een goede basis gelegd om je bedrijf onder de aandacht te brengen, maar er moet veel meer gebeuren om bezoekers ook daadwerkelijk naar je site te leiden. Stel bijvoorbeeld dat je auto’s verkoopt, dan zal een klant via Google gaan zoeken naar mooie auto’s. Als autoverkoper moet je dan zorgen dat je hoog in Google eindigt want het is algemeen bekend dat wanneer je als site op pagina negen van de zoekresultaten eindigt, geen internetgebruiker op je site zal klikken. Je moet daarom zorgen dat je je site hoog in Google laat eindigen en dat kun je doen op de volgende manieren.

Tip 1: Kies voor Doublesmart als je je SEO uitbesteden wilt

Als je een site hebt, moet je zorgen dat deze regelmatig van nieuwe content wordt voorzien. Je kunt dit allemaal zelf doen, maar dat is heel veel werk en bovendien moet je goed van de hoed en rand weten wanneer je je site wilt onderhouden op een manier die zorgt dat je hoger in Google eindigt. Je kunt daarom aan DoubleSmart je SEO uitbesteden. De betekenis van SEO is ‘search engine optimization’. Dit houdt in dat je de zoekmachine je website hoger laat waarderen. Hoe meer Google je site namelijk waardeert, hoe hoger jij in de zoekresultaten zult eindigen.

Tip 2: Zorg dat je niet te vroeg stopt met SEO

Wanneer je eenmaal besluit om aan Doublesmart je SEO te gaan uitbesteden, moet je zorgen dat je niet te snel stopt met de samenwerking. Hoe langer je namelijk aan je site blijft werken, hoe sterker diens positie op het internet wordt. De betekenis van SEO betreft namelijk een langdurig proces. Zorg er daarom voor dat je dit proces voortdurend door blijft laten gaan omdat je dan een sneeuwbaleffect teweeg kunt brengen. Uiteindelijk is namelijk steeds minder inspanning nodig om je site hoog in Google te houden.

Tip 3: Zorg voor relevante inhoud

Het lijkt soms heel simpel om nieuwe artikelen op je site te plaatsen, maar dat is het lang niet altijd. Je moet namelijk zorgen dat je artikelen post met relevante inhoud. Ook moet je niet te vaak in herhaling vallen want daar zit een lezer / bezoeker van je site niet op te wachten. Je kunt daarom het beste een professionele schrijver inhuren die goede teksten voor je schrijft. Bij Doublesmart kun je schrijvers vinden die bijvoorbeeld alles van beleggen, SEO copywriting of al wat dies meer zij weten. Zo weet je zeker dat je artikelen op je site krijgt die niet alleen maar zorgen dat je hoger in Google komt te staan, maar waar je lezers ook echt iets van kunnen opsteken. Informeer daarom een keer naar de mogelijkheden om te horen wat gedaan moet worden om jouw site onder de aandacht te brengen. Je zult merken dat een dergelijke sep-campagne al heel snel veel bezoekers oplevert. Het moge voor zich spreken dat een stijging van de omzet dan niet lang kan uitblijven.

Coen Bouhuijs