3 redenen waarom je een bouwmachine beter kunt huren dan kopen

3 redenen waarom je een bouwmachine beter kunt huren dan kopen

Je kent het vast wel. Je bent een ondernemer in de bouwsector en voor iedere klus is een andere bouwmachine het meest efficiënt. Toch is het niet altijd mogelijk om al deze bouwmachines aan te schaffen. Zeker niet als je ze maar voor een specifieke klus nodig hebt. Je doet het dan maar op een provisorische manier met een niet helemaal geschikte bouwmachine. Maar heb je wel eens aan huren gedacht? Het huren van een bouwmachine kan dan voor veel voordelen zorgen. In dit artikel geven we je drie goede redenen om te kiezen voor het huren van bouwmachines. 

  1. Specifieke bouwmachines voor iedere klus

Voor de ene klus is een staaldraad bouwlift ideaal, terwijl je voor een andere wellicht liever een tandheugellift gebruikt. Voor ieder project is een ander soort bouwmachine gewenst. Toch is het niet altijd mogelijk om al deze soorten bouwmachines aan te schaffen. Daarnaast is het zonde omdat je sommige bouwmachines maar een enkele keer per jaar gebruikt. 

 

Huren is in dit geval de ideale oplossing. Je huurt de bouwmachine voor de periode van je project en kunt hem na de huurperiode gewoon weer inleveren. Zo kun je bijvoorbeeld een goederenlift huren voor dat ene hoogbouwproject, en is het huren van een ladderlift weer handiger bij verhuizingen.

  1. Kostenbesparend 

Naast dat je de juiste apparaten voor de juiste klus tot je beschikking hebt, bespaar je ook nog eens geld door te kiezen voor huur. De aanschaf van een bouwmachine gaat je niet in de koude kleren zitten; het is vaak een hele investering. Door een bouwmachine te huren kun je spreiden in de kosten. Zo betaal je alleen voor de maanden waarin jij de bouwmachine gebruikt. Alleen dit kan al veel geld besparen, en dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor de opslag van je bouwmachine wanneer je deze niet gebruikt.

  1. Minder zorgen 

Een bouwmachine heeft geen oneindige levensduur. Daarnaast blijft de techniek zich innoveren, waardoor je bouwmachine snel kan verouderen. Door te kiezen voor huur hoef je je daar geen zorgen over te maken. Jij huurt namelijk altijd het laatste model dat van goede kwaliteit is.

 

Net als de zorg om de levensduur, ligt ook de zorg van onderhoud en reparatie bij de verhurende partij. Deze partij zorgt ervoor dat jouw gehuurde bouwmachine goed werkt. Daarnaast zorgen ze voor onderhoud en de onderdelen, mankracht en de reparatie tools die daarvoor nodig zijn.

 

Op zoek naar een bouwmachine? Wij hopen dat deze drie voordelen je hebben laten inzien dat het kiezen voor huur veel voordelen kent. 

Coen Bouhuijs