4 tips voor een fijne werkomgeving

4 tips voor een fijne werkomgeving

Een fijne werkomgeving creëer je niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen op kantoor. Wanneer je eenmaal een fijne werkplek hebt gecreëerd, zul je al snel de positieve gevolgen ervan merken: betere concentratie en dus productiviteit.

Opgeruimd staat netjes

Een fijne werkomgeving begint bij je bureau: de plek waar je het echte werk verricht. Wanneer je bureau opgeruimd is, heb je minder last van afleiding waardoor je je beter kunt concentreren. Zeg dus gedag tegen al die los slingerende pennen en sticky notes en begin te organizen! Je zult al snel merken dat je lekker aan de slag kan en sneller in de focus raakt. Je werkplek wordt dan ook nog eens visueel aantrekkelijker en dat is ook nog eens fijn voor je collega’s die anders naar jouw rommelige bureau moeten kijken. Houd daarom niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen, jouw werkplekje netjes. 

Plekken voor sociaal contact

Naast de verplichte vergaderingen en telefoontjes heeft (bijna) iedereen behoefte aan informeel en sociaal contact. Daarmee vervul je je persoonlijke behoeften, maar creëer je ook onderlinge verbondenheid tussen jou en je collega’s en stijgt de werktevredenheid. Een manier om dit te doen is om een koffiebar of een loungehoek in te richten. Dit kun je ook combineren met een onstpanningshoek en ook dat heeft gevolgen voor de productiviteit van jou en je collega’s. Wanneer je af en toe een moment hebt waarbij je je even kunt ontspannen, raak je je stress kwijt waardoor je beter verder kan met je werkzaamheden. Hoewel dat af en toe fijn is om alleen te doen, kan dat ook heel fijn zijn in het gezelschap van een leuke collega.

Ergonomie

Wanneer de ergonomie ontbreekt op jouw werkplek kan je fysieke klachten krijgen. Een ergonomische werkplek is nodig zodat je comfortabel de hele dag jouw werkzaamheden kan verrichten. Met ergonomisch werken wordt ook wel bedoeld dat je tijdens het werk een juiste werkhouding aanneemt en voldoende mentale en fysieke herstelmomenten inplant tijdens de werkuren. Zorg dus voor prettige bureaus met fijne bureaustoelen die een goede houding stimuleren. Een ergonomisch bureau is te verstellen zodat je op de juiste zithoogte kunt werken. Hetzelfde geldt voor een bureaustoel. De stoel moet kunnen worden ingesteld in hoogte en diepte en ook de armsteunen moeten verhoogd en verlaagd kunnen worden. 

In Nederland zijn er verschillende kantoren die kant en klaar zijn om te huren waarbij veel rekening wordt gehouden met ergonomie. Wil je een kantoor huren in Amsterdam of een kantoorruimte huren in Hoofddorp? Dan zijn Smart Office en Merin goede opties. Hun kantoren zijn er speciaal op gericht om mensen met plezier te laten werken met oog voor gezondheid en succes.

Maak je werkplek inspirerend

Een inspirerende werkplek vergroot je werkplezier. Ook zal je merken dat je beter presteert, je je fijner voelt en ook nog eens creatiever wordt. Hoe je je werkplek inspirerend maakt? Omring je met spullen of mensen die jou inspireren. Denk aan inspirerende quotes of een foto van jouw inspiratiebron. Je kunt ook gebruik maken van kleuren die jij mooi vindt. Geef jouw werkplek een nieuwe kleur, hang een memobord op met inspirerende quotes en je kan weer lekker aan het werk!

Coen Bouhuijs