Alles wat je moet weten om een eigen webshop te starten

Alles wat je moet weten om een eigen webshop te starten

Heb je een goed idee en van plan om een eigen webshop te starten. Voor veel mensen een droom, Een droom die jij gaat laten uitkomen! Online heeft natuurlijk voor en nadelen ten opzichte een fysieke winkel. Je hebt geen duur pand dat je moet huren en je bent extra flexibel. Maar het heeft ook nadelen. Je werk is nooit af, aangezien je geen vaste werktijden hebt. Je zult ook meer aan marketing moeten uitgeven, omdat je klanten je webwinkel wel moeten kunnen vinden. Denk er ook goed over na dat er heel veel tijd in gaat zitten. Je hele website moet gemaakt en gevuld worden. Als dit af is, moet je werken aan de vindbaarheid van je website. Kortom, zorg dat je goed voorbereid aan deze droom begint! Wij geven je in dit artikel tips waar je op moet letten en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Onderzoek

Start met een onderzoek naar de producten, klanten en doelgroep. Waar bevindt deze doelgroep zich? Hoe ga je de doelgroep bereiken? En wat doet je concurrentie. Onderzoek of je veel concurrentie hebt en of dit grote spelers zijn. Probeer een gat in de markt te vinden, dus ga op zoek naar een doelgroep waar nog niet veel aanbod voor is. Zo heb je ook meer kans om je product te verkopen

Goede naam

Een goede pakkende naam voor je webshop is belangrijk, omdat de naam hetgeen is dat mensen gaan onthouden. Leg deze domeinnaam vast. Belangrijk om eerst te checken of de domeinnaam nog niet bestaat.

Regel je geldzaken goed

Je moet je natuurlijk eerst inschrijven bij de kamer van koophandel. Je wordt btw plichtig, zorg dus dat je dit zelf goed onder de knie krijgt of een belastingadviseur of boekhouder aanneemt. Open ook een zakelijke rekening, aangezien je prive en zaken gescheiden wilt houden.

Website systeem

Onderzoek goed wat voor website systemen er zijn. Kies voor een gebruiksvriendelijk website systeem zoals wordpress.

Denk goed na over waar je je producten inkoopt

Erg belangrijk is dat je goed nadenkt over bij welke groothandel jij je producten gaat inkopen. Wil je bijvoorbeeld een sieraden winkel beginnen, onderzoek dan wat een goede sieraden groothandel is. Vergelijk met elkaar en bestel verschillende producten om te testen hoe de kwaliteit is en de service van het bedrijf.

Coen Bouhuijs