Zo krijg je thuis het kantoorgevoel

Zo krijg je thuis het kantoorgevoel

In deze tijden zijn steeds meer mensen thuis gaan werken. De één vindt het heel fijn, de ander verschrikkelijk. Sommigen vinden het niks, omdat ze thuis gewoon geen fijne werkplek hebben. Gelukkig kan je met een paar aanpassingen thuis je kantoor als een prettige werkplek maken.

Thuiskantoor

Soms is het moeilijk om thuis een goede werkplek te vinden. Toch kan je met een paar aanpassingen of toevoegingen je eigen, kleine kantoortje maken. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat je op kantoor aan het werk bent, in plaat van dat je op je slaapkamer werkt. Wij vertellen je hoe je dit het beste aanpakt.

1. Herinrichten

Soms helpt het om je bureau, stoel en andere meubels op een andere plek in de kamer te zetten (indien dit mogelijk is). Zo kan je met een frisse start beginnen en heb je toch meer het gevoel dat je ergens anders dan thuis zit.

2. Opbergruimtes

Niets is zo vervelend als in een rommelige kamer werken. Ze zeggen vaak dan een opgeruimde kamer ook zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg er dus voor dat je genoeg opbergruimtes hebt voor je spullen en dat je bureau nagenoeg leeg is.

3. Koffiemachine

Zet een koffiemachine in of dichtbij je thuiskantoor. Een kopje koffie drinken hoort toch een beetje bij werken, dus wanneer je je koffiemachine dichtbij je kantoortje hebt, kan ja af en toe een koffiepauze nemen. Je kan koffiebonen kopen en ze zelf malen, of je koopt instantkoffie om binnen enkele seconden klaar te zijn.

4. In je pauze naar buiten

Het is misschien verleidelijk om binnen te blijven tijdens je thuis shift, omdat je toch al thuis bent. Toch is het beter om in je pauze even naar buiten te gaan. Een frisse neus halen en een beetje bewegen is namelijk goed voor je productiviteit en zo is het minder erg om terug te gaan naar je kantoortje.

Coen Bouhuijs