Waarom scholen via E-learning?

Waarom scholen via E-learning?

E-learning heeft heel veel voordelen. Hieronder 4 redenen waarom!

Voordeel 1: E-learning is kosten-besparend.

Met e-learning hoef je geen kostbare trainer te regelen, een locatie te huren en verlet- en reiskosten van cursisten te vergoeden.

Bovendien dwaalt een e-learning niet af van het onderwerp (zoals bij een klassikale training wel eens voorkomt), kun je grote groepen tegelijk scholen, zijn er geen kosten voor koffie en thee en zijn er weinig administratieve lasten. Bij e-learning heb je daar geen last van. Zo is bijv. e-learning voor de zorg ideaal. E-learning is efficient en kosten-besparend.

Voordeel 2: E-learning volg je op je eigen moment

De cursist kan e-learning op zijn eigen moment doen. Waarom is dat fijn? Omdat cursisten er dus geen privé-afspraken voor hoeven af te zeggen dan wel vervanging voor werk hoeven te regelen of erover in hoeven zitten dat ze op dat moment afwezig zijn.

Voordeel 3: E-learning volg je op je eigen plaats

De cursist kan zelf kiezen waar hij/zij de e-learning volgt, zolang er maar internet aanwezig is. Dit betekent: geen reistijd en reiskosten, niet naar een locatie hoeven te haasten, maar gewoon thuis op de bank even de stof induiken. Tijdwinst dus!

Voordeel 4: E-learning volg je op je eigen tempo

In een klaslokaal moet de cursist het gemiddelde tempo van de rest volgen. E-learning kun je helemaal op je eigen tempo doen. Ben je een ‘snelle Jelle’? Dan fiets je dus zo doorheen. Ben je iemand die het graag allemaal rustig bekijkt en wat langer de tijd nodig heeft, dan kan dat zonder dat je het idee hebt dat je groep ophoudt.

Samengevat heeft e-learning dus vele voordelen en is het een ideaal middel dat ingezet kan worden voor scholing.

 

 

Coen Bouhuijs