Ontvang je geld, ook als klanten niet betalen

Ontvang je geld, ook als klanten niet betalen

Hoe ontvang je toch je geld, ook als klanten niet betalen? Daarover ga ik je van alles vertellen in dit artikel. Het lijkt onmogelijk, maar toch is er een mogelijkheid om je geld te ontvangen.

Wanneer je als bedrijf op factuur levert, doordat je diensten of producten levert, dan lever je goederen of diensten op krediet. Wanneer een klant dan niet betaald vanwege financiële problemen of een faillissement, dan kun je zelf als bedrijf ook in de problemen komen. Je hebt namelijk als het ware een bedrag voorgeschoten en de kosten van je bedrijf lopen ook gewoon door. Uiteindelijk zou je zelf hierdoor als ondernemer ook in de financiële problemen kunnen geraken. Je kunt het risico op niet-betalende facturen afdekken. Dit kun je doen door middel van een kredietverzekering.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering sluit je af bij een kredietverzekeraar en is dus een verzekering die de schade dekt van niet-betaalde facturen. Met een kredietverzekering ben je verzekerd van up-to-date bedrijfsinformatie van jouw klanten, worden al je incassozaken eenvoudig afgehandeld en zijn je facturen verzekeren. Een kredietverzekering zorgt er niet voor dat je klanten hun facturen gaan betalen, maar de gevolgen van niet-betaalde facturen worden met een kredietverzekering opgevangen.

Voor wie is een kredietverzekering geschikt?

Een kredietverzekering is voor ieder bedrijf geschikt die op krediet (factuur) levert. Het dekt dan ook alleen zakelijke transacties. Je kunt een kredietverzekering afsluiten per transactie, per debiteur of per land. Dus ook wanneer je als bedrijf facturen stuurt buiten Nederland, dan kun je dit ook verzekeren.

Wat zijn de voordelen van een kredietverzekering?

Een kredietverzekering kent verschillende voordelen. Zo krijg je onder andere een beter inzicht in de kredietwaardigheid van je klanten en kun je betalingsafspraken hierop afstemmen. Daarnaast zorgt een kredietverzekering ervoor dat de gemiddelde betalingsduur van facturen omlaag gaan. Ook neemt het veel zorgen bij je weg, omdat je je niet bezig hoeft te houden met incasseren van onbetaalde facturen.

Coen Bouhuijs