Bescherm je bedrijf tegen wanbetalers

Bescherm je bedrijf tegen wanbetalers

Kleine ondernemingen hebben dringend behoefte aan een betrouwbare methode om betalingen van hun schuldenaren te innen. Kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) maken de overgrote meerderheid uit van de bedrijven in de privésector, en ze staan bijzonder bloot aan de problemen die kunnen ontstaan als gevolg van te late betalingen. Deze gemiste facturen of te late betalingen leiden tot een vermindering van de cash flow, wat vooral problematisch is voor organisaties die terugkerende diensten verlenen. Het bedrijfskapitaal van deze ondernemingen raakt op zijn beurt uitgeput als gevolg van langdurige cash flow problemen. Dit kan leiden tot aanzienlijke schulden, en in het ergste geval zelfs tot een faillissement. Een efficiënte techniek om met cash flow problemen om te gaan is het aanbieden van een betalingsmethode waarmee je controle over het proces houdt. Je hebt een betalingsmethode nodig waarmee je zelf kunt bepalen wanneer en hoe vaak je betaald wordt. Daarom moet je particulier incasso inschakelen.

Wat is automatische incasso?

Over de hele wereld wordt het steeds populairder om de automatische incasso betalingsmogelijkheid te gebruiken. Hiermee kan je bedrijf toestemming geven om namens jou betalingen van de bankrekeningen van je klanten af te halen. Bankers’ Automated Clearing Services (BACS) is belast met de verwerking van alle Direct Debit betalingen. BACS is een centraal betalingsnetwerk dat allerlei soorten elektronische transacties verwerkt. In de meeste gevallen worden Automatische incasso’s gebruikt voor terugkerende betalingen, zoals credit card rekeningen, rekeningen van nutsbedrijven, termijnbetalingen, huur, periodieke voorschotten, en contributie/lidmaatschap betalingen. Er zijn verschillende instanties zoals AGIN Otten die je deze dienst kunnen verlenen.

Wat zijn de voordelen van automatische incasso?

Banken zullen elke instelling of onderneming die automatische incasso’s accepteert grondig controleren en onderzoeken. Dit voortdurende onderzoek zal je bedrijf transparanter maken. Het zal je helpen vertrouwen te winnen. Automatische incasso helpt ondernemers zoals jij om de risico’s en rompslomp van te late betalingen te vermijden. Het bespaart je tijd en energie om het geld te krijgen dat je verdient. Automatische incasso verzekert je van betaling voor je diensten en producten. Dit verbetert de cash flow. Een betere cash flow leidt tot meer werkkapitaal. Een vlotte bedrijfsvoering vereist sterk kapitaal.

Coen Bouhuijs