Leid de aandacht van kinderen af van mobiele apparaten door interessant educatief speelgoed

Leid de aandacht van kinderen af van mobiele apparaten door interessant educatief speelgoed

Er zijn over de hele wereld al veel kinderen die verslaafd zijn aan mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Om dit te overwinnen kun je proberen te beginnen met je kind interessant educatief speelgoed te geven, zodat hun aandacht van het apparaat kan worden afgeleid. Je kunt Little Dutch speelgoed kopen om speelgoed te krijgen dat uniek en interessant is, en natuurlijk je kind in staat kan stellen veel te leren op een leukere manier. Er zijn spelletjes op apparaten die de intelligentie van kinderen kunnen trainen, maar negatieve effecten zoals straling en afhankelijkheid kunnen een negatieve invloed hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van kinderen. Kinderen die voortdurend met apparaten spelen hebben de neiging meer gesloten en zelfbeperkend te zijn, trekken zich niets aan van hun omgeving, en kunnen zelfs geremd worden in hun spraakvermogen.

Wat zorgt ervoor dat kinderen niet los kunnen komen van apparaten?

In principe zijn mobiele apparaten gemaakt als hulpmiddelen om te communiceren, toegang te krijgen tot sociale media en informatiebronnen, en de behoeften van werkactiviteiten en andere behoeften op het gebied van technologie te ondersteunen. Maar de aanvullende functies van gadgets, zoals toepassingen, spelletjes, video’s, muziek en ander vermaak trekken echt de aandacht, ook van je kinderen. Je kinderen zullen echter niet weten hoe leuk het is om met apparaten te spelen als ze niet van tevoren geïnformeerd worden. Dit betekent dat kinderen geïnteresseerd raken in apparaten omdat het hen verteld wordt en jouw gewoonten als ouders imiteren. Bovendien zijn opvoedingspatronen, drukke ouders, en omgevingsfactoren er ook de oorzaak van dat kinderen hun aandacht op gadgets richten.

Tips om om te gaan met kinderen die verslaafd zijn aan gadgets

Als je kind al verslaafd is aan mobiele apparaten, kun je de volgende tips volgen. Ten eerste, geef je kinderen meer leuk speelgoed dat ze leuk vinden volgens hun smaak, hobby’s, of interesses. Als je kind bijvoorbeeld vaak eet-video’s op gadgets ziet, geef het dan Little Dutch keuken -gerei speelgoed en leid het kind op om te oefenen hoe het eten maakt met het speelgoed dat hij/zij lekker vindt. Op die manier beperk je de belangstelling van het kind niet, maar leid je ze af op een manier die effectiever is en toch leuk blijft. Een andere tip is om niet te extreem te zijn door kinderen helemaal te verbieden met gadgets te spelen. Je moet het langzaam doen door de duur van de speeltijd te verminderen. Het belangrijkste is de aanwezigheid en deelname van ouders door kinderen voorbeelden te geven over hoe ze gadgets op de juiste manier moeten gebruiken.

Coen Bouhuijs