Hoe een pettenlijn in korte tijd evolueerde tot een lifestyle brand

Hoe een pettenlijn in korte tijd evolueerde tot een lifestyle brand

Wanneer Nicky Beije, zelf al met enige ervaring in de kledingbranche, in 2015 op de broers Alexander en Denny Büttner afstapt met het idee om samen iets te ontwerpen, hebben de twee heel even nodig voordat ze volmondig ja zeggen. Maar eenmaal ingestapt wint het merk enorm snel aan populariteit. De naam AB Caps, waar het allemaal mee begon, verandert na een half jaar al in AB Lifestyle. De luxe pettenlijn die in eerste instantie de basis van het bedrijf vormt, werkt als een sneeuwbal waardoor steeds meer items onderdeel van de collectie worden. Tegenwoordig kun je er daarom niet alleen meer terecht om een cap te kopen, maar ook voor een ruim assortiment aan shirts, jassen, broeken en schoenen.

 

De eerste fysieke winkel

Het merk van Hollandse bodem – met profvoetballer Alexander Büttner als gezicht en Nicky en Denny aan het roer – heeft sinds oktober 2017 een eigen winkel aan de Waterstraat in Doetinchem waar ze naast de gehele AB-collectie ook een aantal limited items verkopen. Daarnaast liggen hun items ook bij verschillende verkooppunten door Nederland én gaan ze buiten de landsgrenzen met verkooppunten in Duitsland en België. 

 

Meer dan een merk

AB Lifestyle, ook wel The Star Lifestyle Brand genoemd, is inmiddels al geruime tijd niet alleen een merk maar ook een leefstijl zoals de bijnaam ook al doet vermoeden. Fitheid, ambitie, zelfvertrouwen en plezier, zijn een aantal sleutelwoorden die daarbij horen. De ondernemers hopen dat de mensen die de kleding en accessoires van het merk dragen het gevoel krijgen deel uit te maken van een beweging met een daarbij horende leefstijl. Als je een kijkje neemt op de Instagram-pagina van het merk – gevuld met stoere foto’s, knappe koppen, mooie wagens en industriële loodsen – snap je gelijk wat ze daarmee bedoelen. 

 

Online aanbod

Naast de eigen winkel en de verschillende verkooppunten heeft het merk ook een eigen webshop met een royale keuze aan petten, shorts, tracksuits, hoodies, jeans en meer. Ook vind je er naast de nieuwe collecties een lifestyle outlet met toffe items voor wel erg aantrekkelijke prijzen. Zo is er voor iedere smaak en elk budget iets te vinden. 

Coen Bouhuijs