Drukwerk in Hilversum laten maken? Dit zijn je opties!

Drukwerk in Hilversum laten maken? Dit zijn je opties!

Drukwerk is een vakgebied waar veel kennis en bekwaamheid bij komt kijken. Als onderneming is het verstandig om drukwerk van jouw producten uit te besteden aan een bedrijf dat deze specialisatie goed onder de knie heeft. Desalniettemin is het wel handig dat je als ontwerper weet wat drukwerk precies inhoudt, welke technieken er gebruikt worden en waar je rekening mee moet houden. Drukwerk in Hilversum laten maken? Dit zijn je opties en aandachtspunten!

Waarom iets laten drukken?

In de jaren ‘90, werd er voorspeld dat drukwerk volledig van de wereld zou verdwijnen. De populariteit van smartphones groeide, waardoor steeds minder boodschappen werden gedrukt. Meer dan 20 jaar later is drukwerk echter nog steeds erg in trek en blijkt zelfs dat een grote groep mensen het prefereert. 

Kranten, campagnes, folders en visitekaartjes zijn voorbeelden van producten die regelmatig worden gedrukt. Maar waarom kiezen bedrijven ervoor om producten te laten drukken? Vooral het overbrengen van een boodschap en het maken van promotie zijn grote redenen om gebruik te maken van drukwerk. Daarnaast blijkt dat men nieuws of informatie die op papier staat als betrouwbaarder wordt beschouwd dan online sites. 

Promotie maken met drukwerk

Promotie kan men het best met drukwerk maken. Online platforms bieden veel mogelijkheden, maar trekken vaak maar een bepaalde doelgroep aan. Om ervoor te zorgen dat jouw boodschap als bedrijf de wijde wereld in kan worden gestuurd, is drukwerk noodzakelijk om de online promotie te ondersteunen. 

Zo worden er met regelmaat flyers uitgedeeld op straat om reclame te maken voor een product. Of staan er stukken in de krant en het weekblad die een bepaald product of een bedrijf highlighten. Reclameborden in steden en naast snelwegen ontgaan haast niemand en folders kunnen uitstekend worden gebruikt om een presentatie te versterken. Kortom, drukwerk brengt een boodschap over aan allerlei doelgroepen en bereikt, in combinatie met online promotie, de meeste mensen. 

Diverse druktechnieken

Drukkerijen maken gebruik van diverse druktechnieken om het beoogde resultaat te behalen. Welke techniek het best bij jouw product past, kan in overleg met de specialisten worden vastgelegd. Offset drukken is één van de meest gebruikte technieken die drukkerijen gebruiken. Deze techniek maakt gebruik van aluminium drukplaten waar het ontwerp op wordt geplaatst. Vervolgens wordt de afbeelding op een rubberen doek gedrukt om daarna op een vel papier overgedragen te worden.

Digitaal drukken is een andere, veelgebruikte manier van drukwerk produceren. Hierbij worden er geen doeken gebruikt om het werk op over te brengen, maar krijgt men te maken met toners of vloeibare inkt. Een digitale afbeelding wordt rechtstreeks op visitekaartjes of flyers afgedrukt. Digitaal drukken is zeer snel en efficiënt vergeleken met offset drukken. 

Voor promotiemateriaal dat niets met papier te maken heeft, zijn er ook mogelijkheden met betrekking tot drukwerk. Denk aan bidons, textiel, sleutelhangers of usb-sticks die de naam en het logo van een bedrijf bevatten. Haast al deze artikelen kunnen door middel van de tampondruk worden bestempeld met inkt. Textieldrukken wordt gebruikt voor kledingstukken, aan de hand van een zeefdruk, en en voor hout, stickers en kunststof producten wordt de vlakdruk ingezet. 

Kleurgang, opmaak en vormgeving

Voordat je als bedrijf met jouw artikelen op zoek gaat naar drukwerk in Hilversum, is het raadzaam om over een aantal aspecten na te denken. Welk lettertype wil je bijvoorbeeld gebruiken? Is de tekst goed leesbaar? Is de resolutie van de afbeeldingen scherp genoeg? Om dit goed op orde te hebben, moeten de afbeeldingen minimaal 300 dpi, dots per inch, hebben om scherp genoeg op het drukwerk te verschijnen.

Garandeer dat je tevreden bent over het ontwerp en dat deze aantrekkelijk is voor het publiek. Drukwerk in Hilversum bij een professioneel bedrijf laten doen, is cruciaal. Vaak loopt het bedrijf jouw ontwerp samen met jou na zodat het beste resultaat bereikt kan worden!

 

Coen Bouhuijs