Cartridges, een van de belangrijkste zaken om aan te schaffen als ondernemer

Cartridges, een van de belangrijkste zaken om aan te schaffen als ondernemer

Een van de belangrijkste dingen voor een ondernemer is dat de kantoorspullen goed voor elkaar zijn. Als dit niet het geval is, komt het heel slordig en onprofessioneel over op je potentiële klanten. Dat wil je natuurlijk niet uitstralen, dus je moet aan van alles denken. Hierbij kun je onder meer denken aan een goedwerkende printer. Als ondernemer is het je verantwoordelijkheid dat de printer goed werkt en dat je cartridges op voorraad hebt voor het geval dat de inkt bijna op is. Helaas zijn de cartridges best duur, het is dan ook een kostenpost waar je eigenlijk niet op zit te wachten als ondernemer, maar zeker één die vaak nodig is voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden. 

 

Prijs

Je kunt cartridges tegenwoordig kopen in ontzettend veel verschillende winkels. Van de elektronicawinkel tot de Action, terwijl het natuurlijk ook mogelijk is in webshops. De prijzen van cartridges verschillen onder meer hierdoor ontzettend. Waar een huismerk maar 7 tot 20 euro vraagt voor inktcartridges, vragen printermerken tot maar liefst 50 euro. Als we gaan kijken naar wat het voordeligst is kom je uit op de exemplaren van een huismerk.

 

Kwaliteit

Toch betekent dit niet direct dat je moet kiezen voor de huismerk cartridges. De kwaliteit van de producten is immers ook van essentieel belang. Uit onderzoek blijkt dat de cartridges van huismerken alsnog net zo goed presteren als die van printermerken. De kwaliteit van printermerken is wel beter maar door het grote prijsverschil nemen de meeste mensen genoegen met huismerkcartridges, die ook prima kwaliteit leveren. De levensduur van de printermerken schijnt zelfs korter te zijn dan die van de cartridges van een huismerk. Dan is de keuze snel gemaakt, zeker als ze ook nog eens goedkoper zijn. Alsnog is het natuurlijk wel belangrijk dat de kwaliteit van je afgedrukte documenten goed is als ondernemer. De allergoedkoopste huismerkversies zullen dus niet geschikt zijn. Er zijn desondanks genoeg huismerken die wel de juiste kwaliteit hebben, zo ben je alsnog goedkoper uit terwijl je wel kwalitatieve cartridges hebt gekocht.

 

Printer

Als eigenaar van een bedrijf hoef je over het algemeen dus zeker niet de duurste cartridges aan te schaffen. Maar, met alleen de inkt ben je er nog niet. Zonder printer heb je hier immers niets aan. Daarom zul je zo’n apparaat moeten kopen als je dit nog niet hebt gedaan. Er zijn hierbij meerdere soorten waarvoor je zou kunnen kiezen:

  • De goedkope printer: Als je de printer amper hoeft te gebruiken, is het niet nodig een duur model aanschaffen. Koop dan een goedkope printer. Voor deze type printers zijn de cartridges ook automatisch goedkoper, wat nog meer geld scheelt.
  • Wifi printers: Wifi printers kun je met elk apparaat verbinden om te printen.
  • Kantoorprinters: Dit zijn grotere versies die vaak ook meerdere opties hebben zoals bijvoorbeeld scannen en kopiëren. Deze type printers zijn eigenlijk alleen nodig als je vaak moet printen, scannen of kopiëren.
  • Printers met inkttank: Tegenwoordig heb je ook printers waar een inkttank inzit die je zelf met een flesje kunt bijvullen. De aanschaf van deze printers is wel duur, maar het inkt is juist erg goedkoop.

 

Coen Bouhuijs