De voordelen van RVS

De voordelen van RVS

RVS is een afkorting van roestvast staal. RVS is een combinatie van chroom, ijzer, nikkel en koolstof. In tegenstelling tot roestvrij staal kan roestvast staal wel roesten, maar is hier een stuk beter tegen bestand. In de industrie is RVS een veelgebruikte staalsoort door deze weerstand. Zo is RVS onder andere te vinden in parkeergarages, op straat en in woningen, zoals de keuken. Wat de voordelen van RVS allemaal precies is, dat benoemen we in dit artikel.

1. Duurzaam materiaal

Vandaag de dag kan je er niet om heen: duurzaamheid. Duurzame materialen zijn daarom steeds meer in trek en RVS past daar perfect tussen. Water, warmte, wind en steen: er is geen element waar RVS niet tegen bestand is. Dit betekent dan ook dat RVS niet snel hoeft worden vervangen. Ook tegen vandalisme is RVS perfect. Niet voor niets zijn veel betaalautomaten en elektriciteit kasten van dit ijzersterke materiaal gemaakt.

2. Licht materiaal

Wie eens RVS heeft getild zal niet snel vertellen dat het een licht materiaal is. Alles is alleen relatief en in dat oogpunt is RVS een lichte oplossing vergeleken zijn tegenhangers. Het kan daarom makkelijk voor verschillende toepassingen worden gebruikt omdat er niet snel met zijn gewicht rekening gehouden hoeft te worden.

3. RVS is makkelijk bewerkbaar

Met een plaat RVS kan je alle kanten op. RVS is een prima materiaal om te bewerken. Wil je het materialen buigen of de juiste dimensies geven om er een professioneel keukenblad van te maken? Met RVS kan het!

4. RVS is Watervast

RVS is een watervast materiaal. Dit betekent dat roestvrij staal erg goed tegen vocht kan en bij langdurige blootstelling niet gaat roesten. RVS is daarom het materiaal om te kiezen voor wanneer je op zoek bent naar een materiaal welke vaak in contact komt met water.

Coen Bouhuijs