Direct veel stroom besparen? Vervang uw werkplaatsverlichting door led

Direct veel stroom besparen? Vervang uw werkplaatsverlichting door led

Jarenlang werden bijna alle bedrijfshallen, productiehallen, werkplaatsen, magazijnen en loodsen verlicht door tl-verlichting. Tegenwoordig is een tendens gaande waarin bedrijven binnen de industrie massaal omschakelen naar energiezuinige werkplaatsverlichting. Als u overschakelt op led verlichting levert dat nog veel meer voordelen op. Met de juiste led werkplaatsverlichting stelt u uw medewerkers bijvoorbeeld in staat om op een productieve manier te werken en creëert u een veilige werkomgeving. 

 

Aanzienlijk op energiekosten besparen

Led werkplaatsverlichting is gemiddeld zestig procent zuiniger. Afhankelijk van het type is de investering vaak al binnen een tot drie jaar terugverdiend. Veel bedrijven gebruiken nu nog traditionele tl-verlichting en weten niet goed hoeveel stroom deze traditionele lichtbron verbruikt. Tl-verlichting heeft een korte levensduur, is belastend voor het milieu, heeft een snel lichtverval en verbruikt zoveel energie dat de import en de productie sinds september 2021 zijn verboden. Daarom doet u er verstandig aan uw huidige werkplaatsverlichting te vervangen door led. Bovendien zijn door de huidige ontwikkelingen de energieprijzen fors gestegen. Het is dus een goed moment om na te denken over energiebesparende maatregelen.

 

Lange levensduur

Verlichting met led uit het assortiment van een specialist omvat onder andere: led tl verlichting, retro lijnmodules, led Highbay, led ATEX explosievrije armaturen en led lijnverlichting. Al deze werkplaatsverlichting is onderhoudsvrij, heeft een lange levensduur, is energiezuinig en gemakkelijk te monteren. Gebruikt u tl-verlichting als algemene verlichting in werkruimtes of past u deze lichtbron toe om daglicht te simuleren? Tl led verlichting biedt een logisch alternatief voor deze uitgefaseerde lichtbron. Tl-buizen kunt u één op één vervangen door tl-verlichting met led. De aluminium behuizing, de hoge lichtopbrengst en het feit dat de lichtbron in bestaande armaturen past, maken dit type led verlichting aantrekkelijk voor bedrijfsruimten. Bovendien kunt u hiermee maar liefst 40 tot 65 procent op energiekosten besparen.

 

Beter lichtbeeld

Lijnverlichting met led is geschikt voor industriële toepassingen, zoals magazijnen, productieruimtes en loodsen. Dit type werkplaats led verlichting bestaat uit een modulair kliksysteem dat rechtstreeks tegen het plafond is op te hangen of door middel van staaldraad kan worden gemonteerd. Door te kiezen voor led lijnverlichting profiteert u van meerdere voordelen. Deze verlichting zorgt bijvoorbeeld voor een beter lichtbeeld dan tl-verlichting. Ook is led lijnverlichting onderhoudsvrij en heeft die een veel langere levensduur. Niet voor niets krijgt u maar liefst tien jaar garantie. 

Coen Bouhuijs