Draagzakken, voor wat gebruik je ze

Draagzakken, voor wat gebruik je ze

Er zijn veel verschillende opties voor het kopen van draagzakken, zoals bijvoorbeeld draagzak.nl, waar een ruime keuze aan soorten en kleuren te vinden is, zodat er voor iedere ouder een geschikte draagzak gevonden kan worden. Voor de baby zijn er daarvoor ergonomische draagzakken beschikbaar, zoals de Ergobaby, waarbij rekening is gehouden met de natuurlijke zithouding van de baby voor optimale ondersteuning van bijvoorbeeld het zitvlak en het nekje.

 

Waarom?

Wanneer je een baby hebt ben je hier de hele dag mee bezig met ze te eten geven, naar bed brengen en knuffelen of spelen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog genoeg andere taken die ook gedaan moeten worden, zoals opruimen, boodschappen doen of werken. Een draagzak is daarom een goede oplossing om het zorgen voor een baby te combineren met je andere verantwoordelijkheden. Door middel van een draagzak is het mogelijk om de baby dichtbij je te hebben, maar toch nog andere dingen te kunnen doen doordat je handen vrij zijn. Verder is het goed voor de gezondheid van de baby om dicht bij zijn of haar ouders te zijn, aangezien dit een fijn en vertrouwd gevoel geeft.

 

Ergonomische houding

Wat belangrijk is bij het aanschaffen van een draagzak is om rekening te houden met de ergonomische houding van zowel de ouder als de baby. Voor de ouder is het van belang dat deze sterk genoeg is om de baby te tillen en hierbij let op een correcte houding van de rug. Het is van belang dat de baby met de knietjes omhoog zit ten opzichte van de billen, zodat de ruggenwervel en heupen zonder problemen kunnen ontwikkelen. Het nekje wordt beschermd door een speciaal kapje, wat stabiliteit biedt, maar ook het huidje van de baby beschermt tegen wind en zon. Er zijn verschillende modellen van de Ergobaby beschikbaar, zodat er voor iedere ouder een geschikte draagzak te vinden is.

Coen Bouhuijs