Een evenement aankleden door middel van evenementtapijt

Een evenement aankleden door middel van evenementtapijt

Het is niemand ontgaan dat evenement eigenaren het lastig hebben gehad met alle maatregelen die de overheid heeft geïmplementeerd om besmettingen met COVID-19 te beperken. Voor een lange tijd heeft de evenementenbranche stilgelegen en hebben er geen festivals, feesten of andere bijeenkomsten mogen plaatsvinden.

 

Ook 2022 is niet optimaal begonnen voor organisatoren. Tijdens de meest recente persconferentie van 14 januari 2022 heeft de overheid laten weten dat er nog steeds geen evenementen mogen plaatsvinden. Een positief punt is echter wel dat evenementen beladen zullen zijn met bezoekers wanneer deze maatregelen opgeheven worden. In de tussentijd, is dit voor organisatoren van evenementen een uitstekende tijd om na te gaan hoe een evenement perfect aangekleed kan worden, mede door middel van evenementtapijt

 

Wat verstaat men onder een evenement?

Evenementen zijn bijeenkomsten van een groep mensen. Vaak staat er bij deze bijeenkomsten een bepaald onderwerp centraal. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door een persoon, of een groep personen; de organisatie. Sommige evenementen vinden herhalend plaats, bijvoorbeeld ieder jaar of maandelijks. Voorbeelden van terugkerende evenementen zijn beurzen, congressen of markten. 

 

Evenementen komen in diverse categorieën. Concerten zijn één van de bekendste soorten evenementen die bestaan. In 2018 kwamen er in totaal rond de 9,7 miljoen bezoekers af op concerten op de Nederlandse podia. 80% van alle concerten die toen plaatsvonden bestond uit popconcerten. Muziekvoorstellingen kunnen voor een bepaalde band of artiest zijn, of bestaan uit meerdere artiesten die komen optreden. In dat geval is er sprake van een festival, met als voorbeelden Lowlands en Pinkpop.

Beurzen zijn een andere grote categorie onder de evenementen. Deze bijeenkomsten zijn vaak gebaseerd op consumenten en verkopers. Denk hierbij aan de Huishoudbeurs en de Artiesten en Evenementenbeurs. Een beurs vindt plaats in een grote hal waar verkopers de mogelijkheid krijgen kraampjes neer te zetten om hun producten en/of diensten te verkopen aan bezoekers.

Sportwedstrijden zijn voorbeelden van evenementen die de afgelopen jaren zonder publiek zijn doorgegaan. Een tijdje was het toegestaan voor organisatoren om een kleine groep mensen naar binnen te laten om de wedstrijd bij te wonen, maar over het algemeen worden deze bijeenkomsten klein gehouden. In de huidige tijd mogen sportwedstrijden doorgaan, mits er rekening wordt gehouden met de maatregelen. 

Een minder bekend soort evenement, zijn culturele evenementen. In Nederland zie je deze terug als bijvoorbeeld het Chinese Oud en Nieuw en Chanoeka. Het Nederlandse Carnaval en de Elfstedentocht vallen hier ook onder. Tijdens deze bijeenkomsten komt er een groep mensen samen om een bepaalde feestdag te vieren, of mee te doen aan een activiteit die tot een cultuur behoort.

Tot slot zakelijke evenementen. Deze bijeenkomsten lopen enorm uiteen als het aankomt op doeleinde. Interne bedrijfsevenementen worden bijvoorbeeld uitsluitend gehouden met het personeel van de onderneming en eventuele partners. Interne bijeenkomsten kenmerken zich door een informele sfeer en kunnen vanwege diverse redenen gehouden worden. Externe bedrijfsevenementen zijn bijeenkomsten zoals seminars, symposiums, congressen en workshops. Ieder evenement heeft zijn eigen doeleinden en kenmerkt zich op een unieke manier.

 

Het belang van decoratie bij evenementen

Om een succesvol evenement te organiseren moet over een aantal zaken nagedacht worden. Er moet allereerst een geschikte locatie gekozen worden waar de bijeenkomst kan plaatsvinden. Daarnaast moet een datum geprikt worden en is het verstandig om een budget vast te stellen. Vervolgens kan er begonnen worden met de invulling van het evenement. Hierbij wordt er rekening gehouden met het programma, de opstelling en culinaire invullingen. Hiervoor kan een doelgroeponderzoek uitgevoerd worden.

De marketing en communicatie rondom een evenement speelt ook een grote rol. Door het evenement te adverteren, ontstaat er meer bekendheid voor de bijeenkomst. Dit is op zijn beurt bepalend voor de hoeveelheid mensen die er op het evenement afkomt. 

Tijdens het invullen van het evenement, moet er ook worden nagedacht over de decoratie. De manier waarop de locatie is aangekleed, is datgene dat voor een eerste indruk zorgt bij veel mensen. Een goede eerste indruk bereik je door gebruik te maken van bijpassende tafelkleden, eventueel posters, getoonde content op schermen en evenementtapijt. Een tapijt maakt het evenement af en laat het interieur samenkomen.

 

Op zoek naar evenementtapijt voor een evenement? 

Evenementtapijt moet met zorg worden uitgezocht. En het kan behoorlijk lastig zijn om een winkel te vinden waar je slaagt in deze zoektocht. Veel bedrijven hebben een breed assortiment aan diverse tapijten beschikbaar voor alle gelegenheden. Voor sportevenementen kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een grastapijt. Host je een bedrijfsevenement? Laat dan het logo van de onderneming op een tapijt zetten voor een professionele uitstraling. Ben je op zoek naar een tapijt voor jouw evenement? Neem dan eens een kijkje op de website van verschillende bedrijven.

 

Coen Bouhuijs