4 Voordelen spraakherkenning voor dokters

4 Voordelen spraakherkenning voor dokters

Cloud based spraakherkenning biedt veel voordelen voor dokters en personeel in de zorg. Het creëert meer vrijheid, verlaagt de werkdruk en verhoogt de winstgevendheid voor ziekenhuizen. De medische dicteersoftware met spraakherkenning zorgt niet alleen voor meer tijd in het drukke dagelijkse werk van artsen en verplegers, maar ondersteunt ook het documentatieproces met uitgebreidere en direct beschikbare rapporten.  

 

Dicteersoftware herkent gesproken consulten en zet de spraak vervolgens automatisch om in tekst. Dragon medical one bestellen is eenvoudig en eenmalig. Daarna bespaart het gebruik van de geavanceerde spraakherkenning tijd bij het maken van de bevindingen, operatie rapporten, ontslag rapporten en verhoogt zo de kwaliteit van de zorg. Alles wordt direct na het dicteren in het elektronische patiëntendossier vastgelegd. 

 

Spraakherkenning is snel 

Volgens onderzoek kunnen artsen die gebruik maken van een cloudgebaseerde spraakherkenning, zoals Dragon Medical, tijdens hun consulten, 26% sneller medische documentatie bijwerken vergeleken met het invoeren van gegevens via een toetsenbord. Deze tijdswinst kan gebruikt worden om meer persoonlijke aandacht aan de patiënten te geven.  

 

Spraakherkenning is flexibel 

Waar en met welk apparaat je het consult ook in het patiëntendossier vastlegt, de cloud oplossing met spraakherkenning zal je betrouwbaar ondersteunen. Of het nu op de desktop of mobiel is, op locatie of op afstand, met het dicteerapparaat of via de mobiele telefoon, in de praktijk of in het ziekenhuis, de spraakherkenningsfunctie werk altijd en overal.  

 

Spraakherkenning is intelligent 

Het gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van cloud based dicteer- en spraakherkenningsoplossingen resulteert in een nog hogere herkenningsgraad. De taalmodellen op basis van neurale netwerken, getraind door middel van deep learning, resulteren in een verbeterde herkenning nauwkeurigheid. Het dynamische aanpassingsvermogen van neurale netwerken vergroot dit nog verder. 

 

Spraakherkenning is effectief 

de digitale spraakherkenning oplossingen passen naadloos In de bestaande IT-omgeving van ziekenhuizen, poliklinieken en huisartspraktijken. De versnelde processen hebben als direct gevolg dat personeel minder tijd nodig heeft voor administratieve handelingen met lagere personeelskosten als gevolg.

Coen Bouhuijs