Begin het nieuwe jaar goed met een mooie functie bij de overheid

Begin het nieuwe jaar goed met een mooie functie bij de overheid

Nu 2022 is begonnen, is de kans groot dat je op het moment veel tijd besteedt aan het zoeken naar een interessante nieuwe baan. Niet verwonderlijk, aangezien veel professionals het begin van het nieuwe jaar aangrijpen om met een schone lei te beginnen. Heb jij ook een lijst gemaakt vol met goede voornemens om van 2022 een prachtig en zinvol jaar te maken? En wil je graag in het werkveld van de overheid aan de slag gaan? Dan is het absoluut de moeite waard om verder te lezen, want dit is een van de branches die voortdurend op zoek is naar gemotiveerde en ervaren professionals. Bovendien biedt deze sector een grote variatie aan werkvelden, waaronder Omgeving & Recht en Sociaal Domein. In dit blog gaan we in op vacatures bij de overheid die garant staan voor een mooie nieuwe start.

 

Interessant en verrijkend

Als je kiest voor een carrière bij de overheid, profiteer je van een brede keur aan mogelijkheden. De functieprofielen binnen de overheid variëren van bouwinspecteur, inkomensconsulent en jurist tot WMO-consulent en jeugdhulpverlener. Werken bij de overheid is van toegevoegde waarde, interessant en verrijkend, en waarschijnlijk doen de voorbeeldfuncties je dat al vermoeden. Vanuit de hang naar maatschappelijke betrokkenheid en jouw persoonlijke drive, kun je immers een bijdrage aan de samenleving leveren. Bovendien krijg je bij de overheid de kans om jezelf verder te ontwikkelen door opleidingen en cursussen te volgen. 

 

Werken als gedetacheerde 

Als je actief op zoek wilt gaan naar een nieuwe baan en dit alles jou ook aanspreekt, is het aan te raden om je te verdiepen in het vacatureaanbod van een eigentijds detacheringsbureau. Een dergelijke organisatie biedt uitvoerende, beleidsmatige, ondersteunende en adviserende functies bij de overheid op ieder niveau. Je vindt er bijvoorbeeld allerlei interessante gemeentebanen. Bovendien doet het bevlogen team van een detacheringsbureau er dagelijks alles aan om voor werkzoekenden de beste banen te vinden. Je vindt er dus altijd een nieuwe functie die je past als een jas. Vraag jij je af wat detachering precies inhoudt? Dit betekent dat je in dienst komt van het bureau en dat die je aan een specifieke opdrachtgever uitleent. De opdrachtgevers bevinden zich in onder andere: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Flevoland. 

 

Ervaring opdoen

Er wordt een nieuwe opdracht voor je gezocht op het moment dat je klus bij een bepaalde opdrachtgever is geklaard. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over je inkomen. Terwijl je in dienst bent van een goede werkgever, kun je ervaring opdoen bij uiteenlopende organisaties. De detacheerder verzorgt alle administratie en betaalt je salaris. Jij profiteert op die manier dus van allerlei aantrekkelijke voordelen.

Coen Bouhuijs