Een goede werkplek regelen

Een bedrijf moet behoorlijk wat omzet draaien wil het verder kunnen gaan als een gezonde onderneming. Er komt namelijk nogal wat bij kijken om een eigen bedrijf te runnen. Veel MKB bedrijven beginnen vanaf de zolderkamer, maar al gauw gaat het balletje rollen en komen ondernemers voor andere uitdagingen te staan. Denk aan het aannemen van personeel, salarissen die uitbetaald moeten worden, verzekeringen en pensioenen die afgesloten moeten worden, reiskostenvergoedingen, leaseauto’s die benodigd zijn en een pand waarin het bedrijf zich kan vestigen.

Zolderkamer is passé

Want zodra er meerdere mensen bij komen is het eigenlijk niet meer werkbaar om vanaf de keukentafel op de zolderkamer te ondernemen. Iedereen moet op een goede werkplek kunnen zitten. Zeker vandaag de dag komen er strikte regels vanuit de overheid bij kijken betreft het ergonomisch werken. Belangrijk dus om hier goed over na te denken.

Extra zorgen voor het pand

Groter worden klinkt altijd leuk en aardig. Het is tenslotte ook een voldoening op de resultaten die tot nu tot nu toe behaald zijn. Maar het brengt ook weer extra kopzorgen met zich mee. Hoeveel kost de aanschaf van een pand wel niet? Kan ik hier een hypotheek voor krijgen, wat gaat de verbouwing mij kosten? Welke verzekeringen heb ik nodig? Extra rekeningen voor water, gas en licht. Kortom: allemaal hoofdbrekers waar je als ondernemer tijdens je toch al korte nachten slaap van wakker kan liggen.

Bedrijvencentra

Gelukkig ben je als ondernemer niet de enige met deze problemen. En voor elk probleem heeft vandaag de dag iemand een oplossing gevonden. Tegenwoordig zijn er bedrijvencentra waar je een kantoorruimte kan huren binnen een groot complex. Het voordeel hiervan is dat dit centrum alle andere zorgen over verzekeringen, water, gas en Electra van je wegnemen. Zo kan jij je focussen op je eigen business. Deze ruimtes zijn op heel veel verschillende plekken te krijgen. Het is echter prettig om het in de buurt van je eigen woning te vestigen in verband met reistijd en files.

Woont u bijvoorbeeld in Sint Niklaas? Zoek dan eens via Google op Kantoor te huur Waasland of Kantoor te huur Sint Niklaas. Er zullen vast aanbieders in uw regio zijn die graag hun kantoorruimte aanbieden.

Coen Bouhuijs