De voor- en nadelen van Aluminium ramen en deuren

De voor- en nadelen van Aluminium ramen en deuren

Ga jij binnenkort verbouwen? Zoek je nog inspiratie voor de ramen en deuren? Wanneer je opzoek gaat naar ramen en deuren, kom je al snel tot de ontdekking dat er veel verschillende materialen beschikbaar zijn. Aluminium ramen en deuren bieden veel voordelen. Natuurlijk zijn er ook nadelen ten opzichte van andere materialen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van aluminium ramen en deuren onder elkaar gezet.

De voordelen

Aluminium kozijnen zijn een redelijke duurzame keuze. Het produceren van aluminium kozijnen is geen duurzaam proces, maar ze gaan wel ontzettend lang mee. Aluminium kozijnen hebben een levensduur van 40 tot 50 jaar, waardoor je wel in één keer klaar bent bij een verbouwing. Ten tweede zijn aluminium kozijnen makkelijk te plaatsen. De kozijnen zijn erg licht maar wel heel stevig. Daarnaast geven aluminium kozijnen je huis ook een mooie en chique uitstraling. Je kan zien aan de ramen en deuren dat het van hoogkwalitatieve materiaal is gemaakt. Last but not least, aluminium kozijnen zijn ook in onderhoud erg aantrekkelijk. Doordat ze zijn afgewerkt met een weer en windbestendige laag primer, verf en lak, hoef je ze niet echt te onderhouden. Een vochtige doek een paar keer per jaar is al voldoende.

De nadelen

Aluminium kozijnen hebben een hoop voordelen. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen. Zo zijn de aluminium kozijnen niet makkelijk over te schilderen. Je koopt de kozijnen dus in een bepaalde kleur. Mocht je dan ooit de kleur van de kozijnen willen veranderen, dan is dit wel lastig. Ten tweede zijn aluminium kozijnen niet een meest isolatie effectief. Je zou dit kunnen verhelpen door een extra thermische bewerking uit te laten voeren waardoor glas naadloos aansluit in het kozijn. Dit brengt weer extra kosten met zich mee.

Aluminium ramen en deuren aanschaffen

Ben jij geïnteresseerd in aluminium ramen en deuren? Zou je graag een offerte willen? Kijk dan op ramen en deuren Lier voor beste vakmannen in aluminium ramen en deuren.

Coen Bouhuijs