Een kantoor printer kopen? Dit zijn je opties!

Een kantoor printer kopen? Dit zijn je opties!

Inkjet of laser? Een standaard printer of een multifunctionele printer? Het kan lastig zijn om een keuze te maken als je van plan bent om een kantoor printer te kopen. Of het nu gaat om het type printer, de printsnelheid of een draadloze verbinding, tegenwoordig zijn er talloze opties als het aankomt op printers. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, want in dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je een kantoor printer gaat kopen.

 

Welk type kantoor printer ga je kopen?

Ten eerste komt de optie tussen een inkjetprinter en een laserprinter. Een inkjet printer maakt gebruik van cartridges met inkt, meestal met de basiskleuren zwart, cyaan, magenta en geel. De cartridges gaan niet heel lang mee, en zijn vrij duur. Om te voorkomen dat de inkt te lang stilstaat moet er regelmatig geprint worden met een inkjetprinter, anders drogen de cartridges uit.

 

Een laserprinter als kantoor printer kopen

Een laserprinter wordt het vaakst aangeschaft als kantoorprinter. Dat komt doordat een laserprinter gebruik maakt van toner, dat vergeleken met de cartridges voor een inkjetprinter veel goedkoper is. Toner gaat veel langer mee en het is niet erg als dit poeder enige tijd stilstaat. Daarnaast werkt een laserprinter een stuk sneller dan een inkjetprinter. Een laserprinter heeft een constante afdruksnel ongeachte het soort afdruk. Bij inkjet is de snelheid afhankelijk van het type afdruk. Hoe meer er aan tekst of afbeeldingen op papier moet komen, des te langer het duurt voordat de afdruk is gemaakt.

 

Een snelle kantoor printer kopen? Check de printsnelheid!

Over snelheid gesproken: niemand heeft zin om minutenlang te wachten op een groot document dat geprint wordt. Let dus op de printsnelheid als je een kantoor printer gaat kopen. Dit wordt aangegeven in het aantal pagina’s dat de printer per minuut kan printen. Het gemiddelde voor een goed apparaat ligt rond de 20 pagina’s per minuut. Is dat niet snel genoeg, en wil je een super snelle kantoor printer kopen? Dan zijn er zelfs printers die meer dan 50 pagina’s per minuut kunnen printen!

 

Goed voorbereid zijn is het halve werk

Al dat printen kost natuurlijk wel papier, en er is niets vervelender dan het continu moeten bijvullen van de papierlade. Als je een druk kantoor hebt waar veel geprint wordt, kun je het beste een professionele kantoor printer kopen met meerdere papierladen. Standaard gaan er 500 vellen papier in een lade.

 

Multifunctionele kantoor printer kopen

We zijn er bijna: de laatste vraag is of je een multifunctionele kantoor printer gaat kopen. We raden je aan om dit wel te doen. Een multifunctionele printer is in staat om niet alleen te printen, maar kan ook documenten scannen en kopiëren. Middels een draadloze verbinding kunnen medewerkers printopdrachten aan het apparaat geven vanaf hun eigen werkplek. Zo blijft al het papierwerk op één plek en wordt de printer dé ontmoetingsplek van kantoor!

 

Coen Bouhuijs