Eigen onderneming starten? Dit kun jij doen!

Eigen onderneming starten? Dit kun jij doen!

Ben jij klaar met het werken voor een baas en altijd maar weer van 9 tot 5 te moeten opdraven naar werk. Begin een eigen bedrijf of werk als zelfstandige! Nu bepaal jij wanneer je werkt en waar je werk en mooiste waar je aan wilt werken. Helaas zijn de ideeën vaak moeilijk te verzinnen en al helemaal om uit te werken. De meeste proberen en geven al vrij snel op. Soms is het product niet eens het belangrijkst. Bijvoorbeeld stel je verkoopt drinkfontein kat en gaat deze goedkoop inkopen en dan voor en iets duurdere prijs weer verkopen dan is dat al makkelijk winst zou je denken. Uiteindelijk zul je ze eerst moeten zien te verkopen. Zeker in deze tijd is marketing alles en hangt daar heel veel van af. Dus denk niet alleen aan wat ik kan verkopen maar ook vooral hoe ga ik het verkopen en aan wie.

 

Een onderneming is top!

Zeker in een land als Nederland is het fantastisch vertoeven als ondernemer. Tuurlijk zijn er vele eisen en wetten die het soms moeilijk maken alles te kunnen doen wat je wil. Maar aan de andere kant zeker financieel gezien zijn er ontzettend veel mogelijkheden die in jou voordeel werken. Bijvoorbeeld het aftrekken van kosten die gemaakt zijn. Ook belastingtechnisch kun je als ondernemer veel aftrekken en daar je voordeel uit halen. Ook op persoonlijk vlak kun je zoveel tijd in je onderneming steken als je lief hebt. Soms zal dit de thuissituatie niet heel erg bevorderen, maar voor wat hoort wat!

Nederland een paradijs voor grote ondernemingen

Dat het voor grote bedrijven met name de echte multi nationals lekker is om in Nederland te zitten is vrijwel bij iedereen bekend maar wat is nou precies de reden van dit. Dat komt doordat er nog steeds ingewikkelde belastingontwijking routes bestaan (zoals via informeel kapitaal en royalty’s) die grote geldstromen blijven aantrekken. Daarnaast wordt ook gewezen op het lage effectieve belastingtarief. Ook het gebrek aan transparantie en een agressief fiscaal verdragsbeleid. Deze zaken zorgen er uiteraard ook voor dat er vele expats in Nederland komen werken en wonen waardoor we toch weer belastinggeld verdienen aan de woon en leefkosten van deze werknemers. Nederland staat zelfs op plek 4 van de meest aantrekkelijke belastingparadijzen gepubliceerd door Tax Justice Network.

Coen Bouhuijs