EMEA-hoofdkantoor van Under Armour vestigt zich in Amsterdam.

EMEA-hoofdkantoor van Under Armour vestigt zich in Amsterdam.

In de zomervakantie heb ik veel buiten gebasketbald, omdat het binnen bij basketbalverenigingen niet meer kon. Nu dat de zomer voorbij is en ik veel buiten heb gebasketbald merk ik dat ik nieuwe basketbalschoenen nodig heb. Als ik zelf ga kijken naar wat voor sportmerken ik wel zie zitten of wat voor mij fijn is kom ik al snel uit op bijv. Puma, Nike of Under Armour. Tijd voor iets nieuws en leg me aandacht op Under Armour basketbalschoenen. Ikzelf woon in Rosmalen (s’-Hertogenbosch) dus als ik daarbij echt langs winkels wil gaan om te passen wat het beste is voor mijn voeten zal ik naar Lelystad, Roermond of Amsterdam moeten gaan. Dus ik ging naar Amsterdam toe omdat daar altijd veel te beleven is en kwam toen erachter dat sinds vorig jaar op 2 April het nieuwe E.M.E.A. hoofkantoor in het iconische Citroën-gebouw bij het olympisch stadion in Amsterdam is gebouwd. Vanuit het kantoor worden de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika aangestuurd. EMEA staat voor Europe, Middle-East en Africa, want vanuit hier worden alle activiteiten rondom geregeld. Eigenlijk moest het nieuwe kantoor al in 2017 opengaan alleen had Under Armour op dat moment nog kantoren verspreid over Europa zitten in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.
Het merk behaalde in 2018 een omzetgroei van 25 procent, zo zie je maar weer dat Nederland een veelzijdig land is voor grote sportvestigingen zoals Under Armour.

Coen Bouhuijs