Kies wel of geen aanvullende verzekering met de zorgvergelijker 2021

Kies wel of geen aanvullende verzekering met de zorgvergelijker 2021

‘Welke zorgverzekering past bij mij?’ Dit is een vraag die veel mensen bezighoudt. Het laatste kwartaal van het jaar is het perfecte moment om te na te gaan of je bij je huidige zorgverzekering het voordeligst uit bent. Tot 31 december heb je de tijd om hierover na te denken. Tot dat moment kan je op basis van vergelijkingen een besluit maken of je overstapt naar een andere verzekeraar of niet. In 2021 zullen er grote verschillen zijn tussen de premies van de zorgverzekeraars. Zeker op het gebied van aanvullende verzekeringen zullen de verschillen groter zijn dan voorgaande jaren. Heb jij wel of geen aanvullende verzekering nodig? De zorgvergelijker 2021 kan je helpen bij je keuze.

Wel of geen aanvullende verzekering?

De meeste Nederlanders hebben een aanvullende verzekering terwijl er vaak wordt gezegd dat mensen die gezond zijn, en weinig tot geen zorg nodig hebben eigenlijk geen aanvullende verzekering nodig hebben. Dat betekent dat veel Nederlanders een pakket hebben die ze eigenlijk niet nodig hebben. Er zijn echter uitzonderingen. Wanneer je een zoon of dochter hebt die binnenkort een beugel nodig heeft kan een aanvullende verzekering erg handig zijn. Ook als je lichaam blessuregevoelig is kan een bezoek aan de fysiotherapeut door middel van een aanvullende verzekering geen kwaad.

Als je een gezonde Nederlander bent die weinig zorg nodig heeft, is een aanvullende verzekering overbodig. Je hebt namelijk al de verplichte basisverzekering waar voldoende mee vergoed wordt. Gek genoeg zijn er toch te veel Nederlanders die te veel premie betalen voor wat ze nodig hebben, dit wordt ook wel oververzekerd genoemd.

Zorg verzekering vergelijken

Ben jij oververzekerd? Kijk via de zorgvergelijker welke zorgverzekering het beste bij jou past. Check gelijk of je een aanvullende verzekering nodig hebt en voorkom dat jij een van de Nederlanders wordt die te veel betaald. Doe dit voor 31 december 2020 zodat je op tijd bent met afmelden.

Coen Bouhuijs